2008-07-19

Storbrittanien av idag; betala blodspengar och gå fri från dråpförsök, om du är muslim det vill säga

De egentligen olagliga shariadomstolarna i Storbrittanien har nu visat sig inte enbart behandla skilssmässor och ekonomiska tvistemål, utan även klara fall av våldsbrott . Det fall som nu har framkommit handlar om ett dråpförsök där en somalisk tonåring blivit knivhuggen av ett somaliskt ungdomgäng.

Det märkliga i saken ligger i att ungdomarna ska ha gripits av polis, och att de efter vädjanden från offrets anhöriga, om att få göra upp utanför domstol, frisläppts mot borgen.

Fallet togs istället till en shariadomstol som kom fram till att de tonåriga våldsmännen skulle kompensera offret ekonomisk, betala blodspengar. "All their uncles and their fathers were there," "So they all put something towards that and apologised for the wrongdoing." Idag kan alltså våldsmän i Storbrittanien (i alla fall om de och offren är muslimer) undgå att dömas enligt rikets lag. Sharians principer tar över allt mer i Storbrittanien och idag kan sådana som egentligen skulle ha dömts för dråp gå fria om blodspengar betalas.

M.J

Inga kommentarer: