2011-07-22

Och så har det väpnade jihad även kommit till Norge

Jag vet inte mer än ni andra, men vad skulle detta kunna vara förutomfromma muslimers nidingsdåd. Knappast samernas befrielsefront. Det skulle kunnhttp://www.blogger.com/img/blank.gifa ha att göra med de dödshot mullah Krekar levererade häromsistens, när en utvisning av honom kom på tal igen. Det är bara att hoppas att inga har fått allvarligare skador eller dött. Med tanke på bilderna från Oslo så vore det ett under. Kommer då eliten ta lärdom av detta? Knappast, man kommer återigen unisont att säga, - att detta ingenting har med islam att göra och då kommer man fortsätta att pumpa in kulturberikare i våra länder. Enligt Sveriges Radio Ekot uppges statsminister Stoltenberg vara skadad.

Senaste uppgifterna talar om en slakt på ett sommarläger för socialdemokratisk ungdomar i Norge. En parallel aktion genomförd med automatvapen. Gärningsmannen sägs ha haft ett nordiskt/västerländskt utseende, vit med blont hår, kanske en konvertit eller en muslim från Kaukasus.

En grupp som kallar sig "Helpers of the global jihad" har enligt uppgifter tagit på sig dådet. Enligt meddelandet är det fler attacker att vänta.

DN
SvD
DN 2

1 kommentar:

Anonym sa...

Som det ser ut verkar det röra sig om en ensam konservativ högerinriktad antimuslim av norsk börd. Anders Behring Brevik heter den ensamme gärningsmannen.