2011-12-01

Den muslimska tsunamin i Nord-Afrika

" Allah is our objective; the Prophet is our leader; the Quran is our law; Jihad is our way; dying in the way of Allah is our highest hope." Så lyder brödraskapets gamla måtto, och det lär fortfarande vara lika aktuellt idag som igår, då guds budaord är evigt och universellt.

Med valet i Egypten är nu det Muslimska brödrarskapet de stora dominanterna i Nordafrika. De har gått segrande ur valen i Tunisien, Marocko och förefaller nu också dominera den Egyptiska arenan. I Egypten lär de i mycket hög grad också kunna stödja sig på Salafistalliansen, som också verkat ha gått bra.


Detta är en historisk händelse av en svåröverskattad magnitud. Hela Nord-Afrika är nu helt i händerna på partier som vill se mer av guds lag och återupprättandet av Khalifatet, allra extremast torde situationen vara i Libyen, där Al-Qaedas flagga har sett vaja över domstolen i Benghazi.

Först försäkrade massmedia oss om att det var frihet och demokrati som var på gång under den "arabiska våren" (vem trodde någonsin på det?). Nu när vänstern och de liberala avläggarna gruvligt förlorat i valen kommer de snart att försäkra, att det här blir nog bra ändå då brödrarskapet sagt sig vara för både demokrati och pluralism. Inte en tanke på att det kanske (vilket det helt säkert är) bara är taktiskt utlagda dimridåer för att vilseleda. Klassisk tillämpning av taqiyya.

Oavsett om det rör sig om det Muslimska brödrarskapet, salafister eller Al-Qaeda har de samma mål, att förverkliga Allahs vilja, att skapa en gudsstat för att implementera sharia'n fullt ut.

Inga kommentarer: