2008-05-28

Militant retorik eller?


En ny video av al-Qaeda kallad "Nuclear Terrorism" har dykt upp på internet och uppmanar jihadister att använda sig av nukleära eller kemiska massförstörelsevapen i kriget mot väst. Huruvida det rör sig om en militant jihadistisk retorik eller är en signal till vilande islamistiska terroristceller i Europa eller U.S.A är dock oklart.

Innan videon lades ut på det arabiska internetforumet Ekhlas låg det en banner ute på sighten med följande budskap;
“Pray, pray, Allah is great. America is destroyed by a fatal jihadist nuclear strike.”

Evan Kohlman på Counter Terrorism Blog håller dock videon för att vara en fejk.

Samtidigt varnar Juval Aviv (Golda Meirs gamla livvakt) för att en attack är förestående mot U.S.A de närmaste månaderna. Enligt honom kommer nästa attack att utföras av självmordsbombare som sannolikt kommer att slå till på platser där mycket folk samlas, som i Disneyland eller Las Vegas. Andra möjliga mål är naturligtvis stora städer som New York och Chicago för att nämna några, samt stora köpcentrum och tunnelbanor under rusningstrafik. Flygplatserna är också tänkbara mål där man kan ställa till stor förödelse vid incheckningsdiskarna. Attackerna kommer enligt honom att vara samordnade och ske samtidigt över hela landet.

Denne Juval skall ha varnat Bushadministrationen en månad innan 9/11 attacken och specifikt då ha angett att man planerade att använda sig av flygplan som bomber mot byggnader. På Bill O´Reilly show på Fox News förutsade han även attacken på Londons tunnelbana en vecka innan den skedde.

Förhoppningsvis har han fel denna gång.

Till vänster om denna artikel kan ni se en upptagning av den irakiska ayathollan Ahmed Husseini Al-Baghdadis tal i Marocko för drygt 2 år sedan. Den fromme mannens tal innehåller inte bara tom retorik,
hade bara den muslimska världen haft kapacitet skulle ett offensivt jihad startas mot det i deras tycke så förhatliga väst. Liknande jihadistiska tongångar låter även höras i ett tal av Sheik Ali Al-Faqir (tidigare minister för religiösa frågor i Jordanien) som sändes på Al-Aqsa TV 2 Maj i år; "We proclaim that we will conquer Rome, like Constantinople was conquered once...". Och i en fredagspredikan som hölls av Yunis Al-Astal (parlamentledamot och Hamasmedlem) som också den visades på Al-Aqsa TV den 11 april i år; "Very soon, Allah willing, Rome will be conquered, just like Constantinople was, as was prophesized by our Prophet Muhammad." Dessa tal återfinns i videosamlingen nedanför de äldsta blogginläggen.

M.J3 kommentarer:

Anonym sa...

Efter beslut tilldelas du härmed GREGORIUS BRONZE AWARD för din blogg. Priset (bilden) kan du kopiera i vår blogg och använda i ett eget inlägg eller på din blogg.
Vänligen/Greger & Gertrud

Xx sa...

Hej!

Man tackar och man bugar. Det alltid kul att någon uppskattar ens blogg.

MVH

M.J

Tyke Viking sa...

"HÖGERKÄNGA" nerstängd igen!
Vi ligger nu på:

http://tyke-viking.blogspot.com

Välkommen till landet "Censurien"!