2009-03-05

Förbjud slöja på barn och mindreåriga i Sverige

Bloggen tar här initiativ till en petition för att förbjuda slöja på barn och mindreåriga i Sverige. Hjälp flickorna och dra ditt strå i kampen mot islamiseringen. En länk till petitionen finner ni högst upp i den vänstra spalten.

To: Sveriges Riksdag

Gerd Fleischer i organisationen "Selvhjelp for innvandrere og flyktninger" (Seif) i Norge larmar nu om flickor som misshandlas av sina föräldrar för att de inte vill bära hijab. Ofta ser man unga och välutbildade muslimska kvinnor träda fram i massmedia för att deklarera att de bär hijab frivilligt, är stolta över det och inte alls är förtryckta. Ja det är kanske sant, att de själva har valt att manifestera sin tro på detta sätt, att följa guds påbud om hur en muslimsk kvinna skall vara klädd. Detta innebär dock inte att hijab är frivillig för alla flickor som bär den, och enbart detta faktum, att det finns de föräldrar som genom hot och fysiskt våld tvingar flickor till att bära den borde vara ett tillräckligt skäl att förbjuda flickor bära hijab. Det finns också vittnesmål från olika håll om ett socialt tryck på flickor och kvinnor som bor i hårt segregerade områden att bära hijab, ett tryck vilket förvandlar frivilligheten till ingenting annat än ett hån. Det är samhällets ansvar att genom ett förbud markera att samhället främst värnar om barnet, och att det tids nog när hon har uppnått myndighetsålder själv kan bestämma om hon vill bära hijab eller inte. Skyddet av de enskilda barnen måste här gå före eventuella hänvisningar till religionsfrihet och därför kräver vi ett förbud som skyddar barnen.

4 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Mycket bra intitiativ! Slöjan är vägen in i islam och medvetenheten om kvinnans plats och dresscode för att vara en god muslim! Jag ska blogga om detta och hoppas vi blir många som skriver på!

Anonym sa...

Tråkigt nog resonerar Svenska handbollsförbundet på rakt motsatt sätt och böjer sej för fundamentalisterna.
http://nyhetskanalen.se/1.884189/2009/03/01/fritt_fram_for_hjalm_i_handboll

Anonym sa...

Det är naturligtvis bl.a. därför som de brinner så starkt för muslimska privatskolor, så att både lärare och föräldrar kan misshandla besvärliga muslimska flickor som trilskas med slöjan. Utan insyn från det sekulariserade samhällets lärare, skola och sociala myndigheter öht.

Benedictos jesus sa...

Hej
Om den äkta Kuranen förbjuda slojan då varför vi tillåter den!!!!!!

Jurist Christian Mohamad
http://motmittsverige.wordpress.com