2009-03-04

Norska domare uppmanas att lära sig sharian

Norska domare borde få utbildning i sharialagar för att bättre lära sig förstå parternas argumentation och de bevekelsegrunder som ibland anförs i norska domstolar. Det anser Katja Jansen Fredriksen vid Universitetet i Bergen som forskar i vad som händer när sharianormer krockar med norsk familjerätt. Hon säger "I regel uppfattar inte domare och advokater hänvisningarna till sharialagen. Det blir ett problem, inte för att domarna skulle låta sig styras av sharia men för att de inte förstår grunden i de konflikter de ska döma i. Kunskap om sharialagar borde därför ingå i juristutbildningen".

4 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om detta verkligen går igenom skall jag lära mig texten till Moltas Norgevisa utantill!!!

Anonym sa...

jag anser att både Norska, Danska och Svenska dommare och andra tjänstemän SKALL lära sig om taqiah och lögnaktiga muslimer.

Att höra att "våra regler förutsätter att man talar sanning" och vet att en sanning är inte värt vatten för en muslim till en kristen...

Anonym sa...

Det är sjäkvlart att jurister måste ha kännedom om andra rättssystem. Det är så juridiken fungerar och utvecklas, genom komparation och analyser. Vilken planet kommer du ifrån? Den där all högre skolning är förbjuden?

I övrigt tycker jag du verkar vara en rädd hare som pissar på sig när han får talas om muslimer och muslimsk kultur och inte kan se att de är människor. Läs på lite mer stackare. Jag kan rekkomendera kurser i Mellanösternstudier, etik och moral och europeisk politisk historia - då särskilt avsnittet om Europa mellan 1880-1949.

Ni som läser denna nollas blogg och tror att han skildrar muslimer rättvist är ena naiva stackare. Var lite kritiska.

Anonym sa...

Att du själv kontrollerar kommentarerna innan de publiceras vilket betyder att mina inte kommer med...Lever du upp till dina (skumt tolkade)yttrandefrihetsideal då? Nej lilla gubben, du gör ett urval, och väljer de som stämmer överens med dina åsikter. Patetiska nolla.