2009-03-04

Flickor misshandlas för att de vägrar bära hijab

Ifrån vårt västra grannland rapporteras det att muslimska flickor misshandlas för att de inte bär hijab när så erfodras. Informationen kommer från Gerd Fleischer i organisationen "Selvhjelp for innvandrere og flyktninger" (Seif).
- "På mitt kontor har kvinner grått sine modige tårer over å åtte gå med hijab. Utallige unge jenter har fortvilet fortalt meg at hvis de ikke har hijaben på seg til enhver tid, får de juling. Disse våger ikke å stå fram i den offentlige debatten", säger Fleischer till tidningen Vårt Land.

Hon är upprörd över de muslimska kvinnor som ofta syns i debatten som säger att de själva har friheten att välja om de vill ha hijab eller inte. Hon säger; - "De stolte velutdannede kvinnene som står fram med hijaben, vet også at medsøstre blir tvunget. Men de snakker lite om det. Jeg mener det bør være en del av deres kvinnefrigjøring å også støtte dem. Tvangen mange kvinner opplever, blir bare nevnt i en bisetning"

Många av de unga flickorna tvingas till att flytta till andra plaster i landet där de kan bo på hemlig adress, bland annat för att de inte vill gå med hijab. Hon säger; - "Foreldre slår ofte sine døtre til lydighet og dydighet, og hijaben utgjør som regel en del av kontrollen".

Det borde som ett absolut minimum förbjudas att bära hijab för flickebarn som tånårstjejer i såväl skola som annan offentlig miljö. Totalstopp skulle det vara !!! Först och främst för flickornas egen skull och sedan för att hijaben har kommit att spela något av en nyckelroll i islamiseringen av våra samhällen.

Längst upp i den vänstra spalten finns en petition för ett förbjud för slöja för barn och mindreåriga, klicka på bildlänken och underteckna.

1 kommentar:

Anonym sa...

SAS-plan kommer väl regna från himlen den dagen förbudet spikas...

Kapningen av Air France Flight 8969 är ett exempel på ett dåd som jag har för mig verkställdes pga Frankrikes islam-politik.

Det är fruktansvärt att islamisk terrorism kan sätta såna avtryck i politiken att vi inte längre kan stå upp för våra rättigheter.