2009-02-25

Flygvärdinna som nekades använda hijab sjukskriven då hon känner sig kränkt

I Expressen kunde man idag läsa om konvertiten och flygvärdinnan Sara Hedlund som känner sig kränkt för att hon inte får bära slöja annat än när flygplanet står på marken. Hon känner sig så kränkt av att inte få åtlyda Allahs påbud om hijab att hon nu har varit sjukskriven i två veckor. Kanske hon skulle tänka på att skaffa ett annat jobb om hon skall inta en så strikt hållning, hon torde ju inte heller kunna servera alkoholhaltiga drycker till passagerarna, inte skaka hand med dem när de kliver på flygplanet, ja helst inte heller titta de manliga passagerarna i ögonen alls.

Som sagt med detta ville jag bara visa att detta med var man får och inte får göra i islam sällan följs till punkt och pricka och därför bör man kanske inte heller gnälla så förbaskat mycket över sin hijab.

9 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Får än en gång fördomen om kvinnliga konvertiter bekräftad. Nämligen att dom alla är skåp som inte kan få en vanlig svensk karl utan dom får nöja sig med en mohammedan-hund istället.

Anonym sa...

Du nämnde "Allahs påbud om hijab". Men var i koranen står det att man ska ha hijab? Det närmaste jag kan hitta är sura 24:31 där kvinnor uppmanas att "kasta sin slöja över sin barm och ej visa sina behag". Men det står inget om att hon ska dölja sitt hår eller ha någon specifik huvudbonad. Men det kanske framgår på något annat håll?

Xx sa...

Hej Marie! Jag är verkligen ingen expert och det vill jag göra klart med en gång.

När det gäller hijab så har du rätt i att det i koranen inte uttryckligen sägs att kvinnan skall bära den på ett så heltäckande sätt som idag praktiseras av så många troende muslimska kvinnor.

Detta har också enstaka "muslimska" kvinnosakskvinnor påpekat, och givetvis i nästa stund fått allsköns religiöst lärda gubbar efter sig.

Så i det här fallet rör det sig verkligen mer om en tolkningsfråga om vad som faktiskt sägs i koranen.
Det är framför allt följande textsekvens som man verkar hänga upp sin tolkning på; ...och akta sin lem och ej visa sina behag undantagandes vad som är synligt därav!" (24.31).

Se http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?pagename=IslamOnline-English-Ask_Scholar/FatwaE/FatwaE&cid=1119503546030

Commenting on the phrase, “what is apparent”, Ibn `Abbas, the famous Companion and the Qur’an exegete, said, “It means face and hands.” In other words, according to Ibn `Abbas, a woman must cover all her body except her face and hands while in the presence of men who are not related to her directly (and the list of those in whose presence she need not cover is clearly outlined in Surat An-Nur: 31).

The majority of Imams - including those of the Four Schools as well as others - share the above interpretation of Ibn `Abbas, and thus hold the opinion that a woman is not obliged to cover her face and hands.

Ytterst handlar det om hur textavsnittet uttolkats i ett mycket tidigt skede, och det konsensus (ijma) som sedan dess råder inom de fyra sunnilagskolorna, och det faktum att det genom begreppet Bida (förbud mot innovation) finns en spärr mot förändringar.


mvh M.J

Anonym sa...

Alla bör hjälpa till att skriva under detta dokument som finns på sidan, gäller sharialagar:

http://onelawforallpetition.com/onelaw/onela300.php?nr=40155035

Anonym sa...

Uppenbart psyksjuk.

Anonym sa...

Som man, ungkarl och hängiven ateist känner jag mej oerhört kränkt av muslimornas slöja! Och
ännu mera kränkt av de som döljer hela ansiktet. Som om jag och alla andra svenska män - i synnerhet utsvultna ungkarlar - vore potentiella våldtäcktsmän!! Som om en blottad hårlock eller öronsnibb skulle få oss (ung-)karlar att fullständigt tappa all impulskontroll och göra sexuella närmanden!
Dessa muslimors kyskhetsbälten trädda över huvudet kränker mig dessutom såsom övertygad ateist. Som övertygad ateist och skeptiker gentemot heliga skrifter som listar tabubelagda tankar och känslor har jag ändå både moral och rättstänkande. Min karaktär behöver alltså inte tyglas av
religiösa tvångsföreställningar. När till och med muslimska barn skall bära slöja, dvs "dölja sin behag" verkar musslorna
utgå från att det dräller av pedofiler i Sverige!!! Det är ju i vissa muslimska länder som barnbrudar förekommer. De projicerar alltså sina egna perversa drifter på oss sekulariserade svenskar
och europeer!
Numera sägs det ju ofta att om man KÄNNER sig kränkt, ja då ta mej tusan ÄR MAN KRÄNKT!!!
Som man, ungkarl och miss-troende ateist har jag rätt att bli bemött med respekt och inte bli misstänkliggjord av kvinnor som skyler sin små behag med huvudduk eller burka!!
Jag KÄNNER MIG kränkt = Jag ÄR KRÄNKT. Vart vänder jag mig med min stackars förtörnade själ???

Anonym sa...

Islam är inte kompatibelt med någonting. ALLTING som finns i Europa är emot Islam. ALltså skall Europa anpassa sig till dom o-anpassbara öken-idioterna.

Vad kränker en Muslim:
ALLTING som INTE innehåller våld eller förtryck.

/Josephine

R.J sa...

Jag tycker det är bra att de inte får ha slöja på sig när planet är i luften. Hon kan praktisera sin religion hemma. Idioti.

Keep up the good work.

Anonym sa...

Arbetsvägran -> Avsked.

Önskar flygbolaget har lite ryggrad och säger upp henne.