2009-02-25

Nytt arbetsdokument riskerar att extremistförklara större delen av det muslimska samfundet i Storbritannien

I Storbritannien håller nya operativa riktlinjer på att arbetas fram för att definiera extremism och det ryktas att de är avsevärt mycket stringentare i sin bedömning än de nuvarande. En del kritiker menar att stora delar av det muslimska samfundet riskerar att bli klassat som extremistiskt, och därför riskerar att ytterligare alienera den muslimska befolkningen och gynna de högerextrema.

Enligt utkastet kommer folk att betraktas som extremister om de;

* förespråkar kalifatets återupprättande, en pan-islamsk megastatörespråkar sharialagarnas implementerande.

* förespråkar sharians implementarnde.

* förespråkar
jihad, var helst i världen. Detta skulle innefatta de som förespråkar offensiv palestinsk militär krigföring mot Israel.

* argumenterar för att islam fördömer homosexualitet och att det är en synd mot Allah.

* underlåter att fördöma dödandet av brittiska soldater i Iral eller Afghanistan.

De som enligt dessa kriterier klassas som extremister skulle inte per automatik straffas på annat sätt än att man skulle förlora tillgången till allmänna medel och statligt stöd.

Detta på många sätt märkliga dokument som går under arbetsnamnet Contest 2 förvånar då Storbritannien varit det land som varit mest tolerant och eftergivet gentemot islamska krav. Kan det vara ett tecken på att det sekulära brittiska samhället äntligen har tagit sig samman och bestämt sig för att bjuda motstånd mot den pågående smygislamiseringen av landet. Säkert kommer förslaget att mötas av ett ramaskri från såväl troende muslimer som politiskt korrekta när det läggs fram, men det är i alla fall hopingivande.

3 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Låter onekligen positivt och förhoppningsingivande. Men, men... landet styrs av Europas fegaste människa, citat Geert Wilders så det är nog bäst att inte sälja skinnet innan björnen är skjuten.

From Sweden with Grief sa...

Det skulle vara en mycket bra nyhet om detta blir verklighet!

Xx sa...

Hej Robin! Man skall nog inte hoppas för mycket på det här, men det visar ändå att det finns krafter, bland politiker och statliga tjänstemän, som är klarsynta och är beredda att ta strid.

M.J