2008-12-19

Detta är försmaken av det nya Europa

Islamiska kulturföreningen och områdets muslimer förefaller att anse sig stå över lagar och förordningar, då man vägrar att acceptera hyresvärdens rätt att välja vem man vill hyra ut till. Hyresvärden Contentus har kanske dragit öronen åt sig och kommit underfull med föreningens salafistiska och anti-sociala karaktär och vill nu istället använda lokalen till annat som mer främjar området.

Men när den fromme muslimen inte får som han vill och inte ockupation eller demonstration hjälper löper man amok och förstör och angriper såväl brandkåren som ordningsmakten när den försöker göra sitt jobb. På sedvanligt vis skickas också ungdomar fram i frontlinjen så att man kan beskylla polisen för våld mot barn. Om det nu rör sig om oskyldiga barn borde de väl inte vara ute mitt i natten i ett oroligt Rosengård tycker man, eller? Graden av spontanitet i upploppen kan man måhända ana i det faktum att Basem Mahmoud, talesman för svensk-jordanska vänskapsföreningen redan för några dagar sedan varnade för det faktum att poliserna hade underlåtit att ta av sig skorna när de gick in i moskén och dessutom haft hundar med sig skulle kunna; -" leda till oroligheter".

Att kriminella ungdomsgäng i hög grad lastas för våldet och att polisen försöker tona ner Islamiska kulturföreningens roll och därmed islams roll i det hela är inte heller att förvåna sig över. Mixen kriminell verksamhet och salafism är ingenting nytt, det har vi sett i såväl Frankrike som på andra platser (1, 2), senast i Indien där en gangsterledare för inte så länge sedan greps för att hjälpt jihadisterna i Bombay. I själva verket utgör fängelserna i flera europeiska länder en av de främsta rekryteringsgrunderna för islamism/salafism. Även fängelserna runt om i västvärlden utgör idag rekryteringsgrund för islamism/salafism (1, 2, 3). Gå in på You Tube och hör de "kriminella ungdomsgängen" vråla ut !"Allahu Akhbar" innan de kastar sina stenar på polisen och döm själva. Att sedan AFA-aktivister också har dykt upp på scenen sugna på att slåss mot polisen, visar bara med all önskvärd tydlighet att de inte bara agerar thugs för att stoppa "fascister", utan också för att få utlopp för sina mer allmänna aggressioner och sitt hat mot det demokratiska samhället. Med tanke på just dem och deras våldsaktioner är Sabunis satsning mot extremism välkommet, särskilt då inte bara nynazisterna omnämns utan även de autonoma grupperna.

För er som vill läsa lite mer uttömmande artiklar om Islamiska kulturföreningen och dess källarmoské och koranskola rekommenderas sighten Jihad i Malmö för ytterliga konsultation.

M.J

SvD 1, 2, DN 1, 2


UPPDATERING 19/12: Upploppen i Rosengård fortsatte även natten mellan torsdagen 18 och fredagen 19. En majoritet av de deltagande uppges vara boende i området, även om AFA-aktivister och fotbollshuliganer också finns på plats. Förutom sten- och äggkastning och ivägskjutande av raketer förefaller även brandbomber och rörbomber ha använts. Bilar och containrar har på sedvanligt manér givetvis också satts i brand. Man angriper inte bara polisen, utan även brandmän, väktare och journalister.

Jag är förvissad om att vi kommer att få se mycket mer av det här i framtiden, oavsett om samhället svarar med ytterligare sattsningar i de segregerade områdena eller om man sätter hårt mot hårt. På samma sätt som i Frankrike kommer vi få dras med årligt återkommande upplopp av varierande intensitet, och på samma sätt som skett där och på andra platser som drabbats kommer ansvariga politiker undra vad vi/samhället har gjort för fel och vad vi kan göra för att stilla vreden. Och vart eftersom de islamska ghettona växer och blir fler till antalet (för visst kommer immigrationen från de muslimska länderna forstätta) kommer vi att få se samfällda aktioner runt om i landet.

Vad man nogsamt glömmer bort att nämna i gammelmedia är att segregationen i många fall är självvald och aktivt förespråkas av ledare och förgrundfigurer inom det muslimska ummah. 1980 publicerade the Islamic Council of Europe en bok som heter "Muslim Communities in Non-Muslim States" vilken på ett klart och tydligt sätt åskådliggör den islamska agendan för Europa. Här pläderas för att muslimerna ska organisera sig med siktet inställt på att skapa en livskraftig muslimsk gemenskap baserad på islams principer. Man förordar vidare självald geografisk segregation genom skapande av områden med stor andel muslimer. Muslimerna ska bygga moskéer, islamiska center och egna muslimska skolor. Till varje pris ska de undvika att assimeleras. Dock bör de interagera med det övriga samhället i syfte att sprida islam (Dawa). Varje muslim förväntas att på något sätt bidra till den övergripande strategin. Det yttersta målet är muslimsk majoritet och att hela landet en gång skall styras enligt islam. (M. Ali Kettani "The Problems of Muslim Minorities and their Solutions" in Muslim Communities in Non-Muslim States, utgivet av Islamic Council of Europe. 1980. s.96-105). Av denna orsak är jag rädd att alla försök till att bekämpa segregationen är förgäves, endast de icke-religiösa muslimerna kan vinnas för genom dylika satsningar.

Till detta kommer även många muslimers benägenhet att okritiskt skuldbelägga den andra sidan för alla sina problem. - "Titta här. Detta är Palestina och därute är det Israel. Och muren går rätt emellan." sa en man i Rosengård igår. Vad menade han med detta; att Israel (vi) går in och krigar (ordningsmakten ingriper) på deras territorium ??? och att Israel (vi/övriga Sverige) bär skulden till Palestiniernas (Rosengårdsbornas/ muslimernas) påstådda elände. Förvisso medgav ha att poliserna bara gör sitt jobb, men ändå vilken märklig liknelse. Och Bassem Mahmoud; "Vi är inga husockupanter. Att vi beskrivs som detta visar bara hur diskrimineringen som vanligt slår mot sådana som oss: muslimer bosatta i Rosengård." och -"Det är inte vi som bråkar, det här handlar om en korrupt hyresvärd som använder skattebetalarnas pengar till att bussa polisen på oskyldiga människor". Detta trotts att man har låtit fler vistats i i lokalen än vad som tillåts enligt brandskyddsförordningen, trotts att man tydligen har kopierat 100 nycklar till lokalen som man frikostigt har låtit dela ut till både höger och vänster, och trotts att denna typ av kontrakt enligt lagens alla regler faktiskt kan sägas upp av hyresvärden.

Och apropå det islamska samfundets benägenhet för våldsamma upplopp kan man också referera till den gamla 68-ikonen Bernard-Henri Lévys iaktagelser, att det trotts det finns en uppsjö av mindre bemedlade medborgare med en annan etnicitet än den muslimska i Frankrike, tar dessa aldrig till våld och upplopp för att främja sina syften. Vad kan detta bero på, en islamsk fredskultur kanske?

M.J

3 kommentarer:

Anonym sa...

Broken Arrow ! Broken Arrow !

Anonym sa...

tips:

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161357

Anonym sa...

God Jul MJ och tack för en av de bästa bloggarna på nätet!Tack för allt arbete du lägger ner på bloggen och för all information man kan hämta här!/
Smileth på Varjagerbloggen