2008-12-18

Miniintifada i Rosengård

Islamiska kulturföreningen och områdets muslimer förefaller att anse sig stå över lagar och förordningar, då man vägrar att acceptera hyresvärdens rätt att välja vem man vill hyra ut till. Hyresvärden Contentus har kanske dragit öronen åt sig och kommit underfull med föreningens salafistiska och anti-sociala karaktär och vill nu istället använda lokalen till annat som mer främjar området.

Men när den fromme muslimen inte får som han vill och inte ockupation eller demonstration hjälper löper man amok och förstör och angriper såväl brandkåren som ordningsmakten när den försöker göra sitt jobb. På sedvanligt vis skickas också ungdomar fram i frontlinjen så att man kan beskylla polisen för våld mot barn. Om det nu rör sig om oskyldiga barn borde de väl inte vara ute mitt i natten i ett oroligt Rosengård tycker man, eller? Graden av spontanitet i upploppen kan man måhända ana i det faktum att
Basem Mahmoud, talesman för svensk-jordanska vänskapsföreningen redan för några dagar sedan varnade för det faktum att poliserna hade underlåtit att ta av sig skorna när de gick in i moskén och dessutom haft hundar med sig skulle kunna; -" leda till oroligheter".

Att kriminella ungdomsgäng i hög grad lastas för våldet och att polisen försöker tona ner Islamiska kulturföreningens roll och därmed islams roll i det hela är inte heller att förvåna sig över. Mixen kriminell verksamhet och salafism är ingenting nytt, det har vi sett i såväl Frankrike som på andra platser (1, 2), senast i Indien där en gangsterledare för inte så länge sedan greps för att hjälpt jihadisterna i Bombay. I själva verket utgör fängelserna i flera europeiska länder en av de främsta rekryteringsgrunderna för islamism/salafism.

Även värvning av Gå in på You Tube och hör de "kriminella ungdomsgängen" vråla ut !"Allahu Akhbar" innan de kastar sina stenat på polisen.

Att AFA-aktivister också har dykt upp på scenen sugna på att slåss mot polisen, visar med all önskvärd tydlighet att de inte bara agerar thugs för att stoppa "fascister", utan också för att få utlopp för sina mer allmänna aggressioner och sitt hat mot det demokratiska samhället.
Med tanke på just dem och deras våldsaktioner är Sabunis satsning mot extremism välkommet, särskilt då inte bara nynazisterna omnämns utan även de autonoma grupperna.

För er som vill läsa lite mer uttömmande artiklar om Islamiska kulturföreningen och dess källarmoské och koranskola rekommenderas sighten Jihad i Malmö för ytterliga konsultation.

M.J

SvD 1, 2, 3 DN 1, 2UPPDATERING 19/12: Upploppen i Rosengård fortsatte även natten mellan torsdagen 18 och fredagen 19. En majoritet av de deltagande uppges vara boende i området, även om AFA-aktivister och fotbollshuliganer också finns på plats. Förutom sten- och äggkastning och ivägskjutande av raketer förefaller också rörbomber ha smälts av. Bilar och containrar har ochså på sedvanligt manér satts i brand.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är att media och SCB inte säger VILKA som förökar sig, det är INTE hårt arbetande Svenssons, eller icke-muslimska invandrare, utan det är först och främst muslimerna, med sina drygt 6,2 barn per kvinna. Etniskt svenska kvinnor har i princip upphört att ha barn. Eller har långt under reproduktionstalet. Detta bådar mycket illa inför framtiden. Vi importerar muslimer på löpande band, OCH finansierar deras enorma reproduktionstal. Muslimer finns inte till för att "tolerera" andra, de finns till för att göra alla muslimer, enligt Hadith och Koranen.

Anonym sa...

kanske bör Sverige lägg av med hur de placerar "muslimerna" kanske borde de lägga de på lite finare områden där de utvecklas normalt och inte skapar sitt lilla östtänkande på rosengård.