2008-12-30

Inga tomtar för de små i Sarajevo

Läste i måndagens Metro att jultomten har förbjudits i Sarajevos förskolor, så mycket är den av islam i väst så omhuldade multikulturen värd när islam dominerar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Djeda mraz som han heter på balkan är inte viktig i de bosniska förskolorna. Muslimska familjer delar sällan ut julklappar under julafton utan firar sina muslimska traditioner och högtider som Eid (bajram) där barnen får gåvor. Bosnien är det enda muslimska land i Europa och låt det förbli det.

Varför i hela fridens namn skulle det vara en skam av det bosniska folket att inte beblanda sig med tomtar som främst tillhör andra religioner. Jag tror dock att i områden där flest kristna bor, där kommer tomten alltid finnas till.

Xx sa...

För all del käre anonym, jag tyckte bara att eftersom muslimska intresseorganisationer runt om i det postkristna väst nödvändigtvis vill få in de egna religiösa högtiderna kunde väl gott och väl låta de kristna barnen i Bosnien få behålla sin jultomte. Man är ju annars i väst snar att propagera för det multikulturella samhället.

mvh/M.J

World traveller sa...

Vaest stoedde fel sida i Bosnienkriget.