2008-06-02

Det kostar på att förarga den fromme muslimen

En bombattack, sannolikt självmordsattack, iscensattes idag mot den danska ambassaden i Islamabad, Pakistan. “It was a suicide attack carried out in a vehicle, apparently targeting the Denmark embassy,” a senior security official said on condition of anonymity".

Enligt pakistanska International News rapporteras dödssiffran ha stigit till 8 personer och antalet skadade är 7. Uppgifterna går dock isär, tidningen Dawn uppger att antalet skadade skall uppgå till 30.

Attacken anses på goda grunder ha ett samband med de karikatyrteckningar av profeten Muhammed som först publicerades i Danmark 2005. Ingen har en så länge tagit på sig ansvaret, dock hålles det för sannolikt att al-Qaida kan ligga bakom dådet. Deras förste man i Pakistan Ayman al-Zawahri har nyligen uppmanat till angrepp mot danska mål på grund av karikatyrerna.

Det är ur för muslimen heliga texter som dessa som självmordsbombare och jihadister finner sitt stöd. "I have been made victorious with terror"; ett yttrande av profeten Muhammed ur hadithen Sahih Bukhari Vol. 4, Book 52, Number 220. eller "Han är den, som sänt sin apostel med vägledning och sanningens religion för att giva den seger över varje annan religion, ja Gud är vittne nog. Muhammed är Guds apostel, och de, som följa honom, äro fruktansvärda mot de otrogna, men barmhärtiga mot varandra...(sura 48:28-29). The Religion of Peace har talat.

http://politiken.dk/udland/article517234.ece http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/06/02/536969.html
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=775521
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1317571.svd
http://www.metro.se/se/article/tt/2008/06/02/pakistanoro/index.xml

M.J

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Konstnärerna" borde åtalas för vållande till annans död. Jävligt dåligt konstärsskap som bara leder till hat och död! Bort med USA:s och Danmarks våld mot Irak med mer, så får vi nån gång lite mer fred på jorden!

Anonym sa...

Slim Shady: Upplevde du att det var fred i Irak innan "USA och Danmark" gick in där?

Anonym sa...

Varför inte blogga om det jämställda Rwanda istället för den här incidenten (se artikel på sydsvenskans hemsida). Händer fö mycket positiva saker i den del av världen där Islam dominerar som religiös övertygelse. Men det syns inte i media, de behöver den rädslans kultur som du spinner på här. Leder ingenvart vet du...

Anonym sa...

Det KAN INTE bli fred på jorden
förrän religionerna är utrotade.

Om religionerna får fortsätta i ökande takt kommer mänsligt liv vara utplånat.

Förbjud Gud

Anonym sa...

Slim shady, du mår inte särskilt bra eller hur?

Du skrev: "Konstnärerna" borde åtalas för vållande till annans död. Jävligt dåligt konstärsskap som bara leder till hat och död!".

Du har nog missat vad som hände ganska rejält.

Det var en muslimsk terrorist som dödade ett antal personer utanför Danmarks ambassad i islamabad i pakistan. Det var ett terroristdåd av en muslim. Personen i fråga utförde detta pga. sin religion som statuerar detta handlande.

Anonym sa...

Religionen och tron på goda gudar är ofta direkt mördande. Och det gäller inte bara islam.