2008-06-25

Våldtagen för att hon inte bar slöja.

En "etnisk" belgiska på 21 år (förmodligen valonska) våltogs för att hon inte bar slöja. Detta skedde på en tågstation (Gare du Midi) kl. 21 på kvällen mitt i Brüssel. Flickan var blond och blåögd och uppenbart inte muslim, ändå gav sig två män på henne och anklagade henne för att hon inte bar slöja. Med kniven mot strupen upptryckt mot en vägg våldtogs hon av den ene, medan den andre tittade på. Flera förbipasserande underlät att ingripa, av ren och skär rädsla givetvis. Våldtäktsmännen beskrivs som av Nord-Afrikansk härkomst och ingen har gripits.

Detta är en attityd som även uppmuntras av imamer som Australiens f.d Mufti, Sheikh Taj al-Din al-Hilali, som 2006 i samband med en uppmärksammad våldtäktsfall med muslimska förövare fällde följande kommentar; "Women who do not veil themselves, and allow themselves to be uncovered meat, are at fault if they are raped" eller "If she was in her room, in her home, in her hijab (islamic headdress), no problem would have occurred.". Liknande tongångar har även hörts från andra imamer i våra nordiska grannländer, bland annat skall muftin Mostafa Chendid 2004 i dansk TV ha sagt att kvinnor som inte bär slöja "ber om att bli våldtagna". Detta speglar väl islamsk moraluppfattning, som säger att en dygdig kvinna alltid skall skyla sig, gör hon inte det får hon skylla sig själv. En moraluppfattning som också får konsekvenser utanför det muslimska samhället.

Den "moderate" sheikh Yussuf al-Qaradawi skall enligt London Telegraph 2004 ha sagt att; " female rape victims should be punished if they were dressed immodestly when they were raped". He added, “For her to be absolved from guilt, a raped woman must have shown good conduct.” Då Qaradawi är det muslimska brödrarskapets ideologiska ledstjärna undrar man om detta också är en kvinnosyn som det socialdemokratiska broderskapsrörelsen är beredda att skriva under på, och för all del också Mehmet Kaplan (mp).

"Profet, säg till dina hustrur och dina döttrar och de rättrognas kvinnor, att de svepa sina kläder omkring sig! Detta är det bekvämaste sättet för dem att bliva igenkända, så att de ej förorättas; ja, Gud är överseende och barmhärtig." (sura 33:59).

AMEN

M.J

4 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Kvinnor blir våldtagna i dessa länder, även om de har slöja och burka!

Xx sa...

Hej Ultra:v!

Det du säger är förvisso sant, men genom att hänvisa till att det är kvinnornas eget fel kommer allt fler och fler att ikläda sig hijab, inte för att de troende utan för att de är rädda.

Jag läste någonstans att det förekommer att icke-muslimska kvinnor i hårt segregerade delar av Holland ibland drar en scarf över huvudet för att slippa bli antastade.

Genom hot och fysiska attacker påtvingas kvinnorna (oavsett om de är muslimer eller inte) en underkastelsens klädkod.

M.J

From Sweden with Grief sa...

Jag hoppas verkligen inte att du läste ut allt detta du svarar mig, ur min kommentar! Jag föreslår att du läser mina bloggar UltraV och Hedersrelaterat våld, där jag tydligt redogör för mina åsikter.

Det spelar ingen större roll om kvinnor har burka och slöja i dessa mäns hemländer.
Jag tror också och har hört att kvinnor i väst anser att om de bär slöja så slipper de våld, men jag är inte så säker på att det alltid hjälper. Jag tror att det är mer komplicerat än så. Faktum kvarstår att en kvinna utan slöja och infödd i västländer har en mycket svårare situation, liksom svenska kvinnor i Sverige som riskerar i större utsträckning att bli våldtagna av män från dessa länder.

Då jag läste kursen Heder, Genus och Omvärld på mitt hemuniversitet i våras
berättade en forskare att bilder på prostituerade och på den typen av reklam som finns överallt med kvinnor i poserande ställning och avklädda som i porren visar som en politisk och religiös propaganda för det omoraliska väst. Man drillar helt enkelt folk till att avsky väst och visa vad vi går för.
Dessutom är det makt och kontroll över att land att våldta deras kvinnor. Det är en taktik i krig, så varför inte så här med!

Lite kort om mina funderingar!:)

Xx sa...

Hej Ultra:v !

Nej du kan vara lugn jag missförstod dig inte, jag ville bara utveckla det lite.

M.J