2008-06-05

Äktenskap upplöst av fransk domstol då kvinnan inte var oskuld

Härunder följer några saxade citat om ett domstolsslut i Lille i Frankrike som upprört många sekulärt orienterade fransmän. Ett praktexempel på en oförlåtlig eftergivenhet och tolerans för en djupt kvinnofientlig religion, islam. Sannolikt kommer vi att få se fler dylika domar i framtiden, där man i allt högre grad kommer att ta hänsyn till andra kulturers seder och bruk och vad sharian har att säga. Upprörande är det i alla fall.


"In its ruling, the court concluded the woman had misrepresented herself as a virgin and that, in this particular marriage, virginity was a prerequisite."

"In a democratic and secular country, we cannot consider virginity as an essential quality of marriage," said an expert on French secularism, Jacqueline Costa-Lascoux."

"It is not unusual for young Muslim women to procure fake virginity certificates, use tricks like vials of spilled blood on the wedding night or even undergo hymen repair to satisfy family expectations, and evade the shame that would follow if their secret got out. "

"An informal survey by The Associated Press in 2006 found numerous private clinics in the Paris region where such surgery is performed, as well as doctors who supply fake virginity certificates before a marriage. ascoux."

M.J

4 kommentarer:

Anonym sa...

du inser väl att detta inte har att göra med alla världens muslimer utan muslimerna från ett visst område i världen (arabområdet).

Det är samma sak som med hedersmord. det är kulturellt betingat men eftersom 99% av de som bor i området tlilhör en religion så säger man att det hela är kopplat till religionen.

sorgligt när vanliga svenssons som du dessutom går på sånt skitsnack. det gäller att skilja på islam och den minoritet av islam (vilket det ju faktiskt är) som misstolkar islams budskap och utnyttjar det kallhjärtat i form av att kalla det för egentlig islam.

säger inte att islam är en fullständigt fredlig religion, men det finns lika galna grejer i bibeln oc htorah som i koranen om att man ska döda folk som attackerar en och dylikt.

/Hiro

Anonym sa...

Nu gör vi en "Blondinbella" :-)
/GG

Anonym sa...

"Högerkänga"/"Tyke Viking" nersläckt igen!

Ny adress:

http://tyke-viking2.blogspot.com

From Sweden with Grief sa...

Det jag tycker är obehagligt är fransk domstol låter denna man styra sin kvinna enligt islam, eller kultur eller vad som helst. Så för att få ingå äktenskap ska en kvinna vara oskuld.
Då det gäller skum och kvinnofientlig och sexfixerad religion så ta islam priset.
Jag pluggade på universitetet och tvingades läsa snisk och snask som imamer och andra muslimska uttolkare av islam knåpat ihop. Dessutom är Koranen ganska så obehaglig i sin sexsyn jämfört med Bibeln.

Dessutom försvinner inte detta beteende och detta synsätt bara för att de kommer till ett land i väst!