2008-06-13

Förestående al-Qaedaangrepp på Danmark?

I DN och SvD kan man läsa att den danska säkerhetspolisen (PET) fruktar ett terrorangrepp från al-Qaeda på dansk mark. Enligt PET har "danska" ungdomar varit på träningsläger i gränsområdet mellan Pakistan och Afghanistan. Man håller det inte heller för omöjligt att hotet skulle kunna bestå av "svenska" muslimska ungdomar skulle kunna utgöra ett hot mot Danmark. -" Det förekommer att företrädesvis yngre personer åker till platser där den typen av träning finns. Det handlar om Afghanistan och Somalia", säger Mats Paulsson på SÄPO till TT.

"- I ärendena i Glostrup och Odense hade vi att göra med lösa nätverk, som fick en idé om att utöva terror och lät sig inspireras via internet. Nu ser vi en målinriktad styrning, träning och planläggning av terrorangrepp på dansk mark utförd i al-Qaida-regi" säger Jakob Scharf, chef för Politiets Efterretningstjeneste.

Att viljan finns är det ingen tvekan om, då ett flertal terrordåd av islamistisk karaktär tidigare har stoppats då de avslöjats i tid. I Vollmose, Odense anhöll polisen 2006 sju personer för att ha anskaffat diverse material för att tillverka bomber. Tre av dessa fäldes i domstol i november förra året, de två med utländsk bakgrund till 22 respektive 35 år fängelse, den danske konvertiten till 5 år. I Glostrup blev fyra män åtalade för att ha samarbetat med en turk med dansk bakgrund och en bosnier med svensk bakgrund som 2007 dömdes för terrorbrott i Bosnien. En av åtalade dömdes 2007 till sju års fängelse, de övriga frikändes. I Köbenhamn anhöll polisen förra året åtta män. Två av dessa står nu åtalade för att ha planlagt terrordåd samt för att ha framställt och provsprängt explosivt material. PET uppger att de unga männen är "militante islamister med internationale forbindelser til ledende medlemmer af al-Qaeda.". Förra året greps även tre män med misstanke om att de planerade att mörda Jyllands-Postens tecknare Kurt Westergaard. Said Mansour från Brønshøj blev i april 2007 dömd till tre år och sex månaders fängelse för att ha uppmanat till terror.

Nedan följer några citat som saxats ur
politiken.dk

"På direkte ordre fra al-Qaedas ledelse »planlægges der lige nu« terrorangreb på dansk jord. Det siger chefen for Politiets Efterretningstjeneste (PET), politimester Jakob Scharf, til Nyhedsavisen."

" »Vi har netop nu flere operationer kørende. Vi ser på personer og netværk i Danmark, der udgør en konkret trussel, og som har viljen og evnen til at gennemføre et angreb,« siger Jakob Scharf til Nyhedsavisen."

" Planer styret af al-QaedaIfølge PET har unge med dansk baggrund været på træningslejr i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan. Som noget afgørende nyt er terror-forberedelserne »målrettet styret og planlagt« af al-Qaeda".

M.J

1 kommentar:

Anonym sa...

The Religion Of Peace , Islam

www.thereligionofpeace.com