2009-01-25

Demonstrationsrätten i praktiken kraftigt begränsad för alla utom pro-palestinierna och vänstern

En manifestation till stöd för Israel i Malmö fick avbrytas då motdemonstranter överröstade talarna och började kasta ägg, flaskor och fyrverkipjäser. Är det bara den pro-palestinska sidan som offentligt skall tillåtas visa sitt stöd, det börjar allt mer verka som så. Signifikativt är att det genomgående är det få pro-israeliska manifestationerna som har störts av skräniga och hotfulla motdemonstranter. Hade den pro-israeliska sidan haft det dåliga omdömet att bete sig på samma sätt som dessa våldsmän hade det med hundraprocentig säkerhet slutat med gatuslagsmål och kanske rent utav med dödsfall. Det är jag övertygad om. Vem vågar idag ställa sig som motdemonstrant vid en pro-palestinademonstration eller bara gå omkring med en Israel t-shirt väl synlig, eller en Davidstjärna eller en kippa, jag bara undrar. Ni minns väl den man som efter en pro-israelisk manifestation bara var en hårsmån från att lynchas såsom en jude (bara en vanlig norrman), bara för att han inte tänkt på att väl dölja sin Israelflagga när han var på väg hem.

Läste också att ett möte hållet av Sverigedemokraternas ungdomsorganisation i Stockholm haft problem med skräniga och hotfulla motdemonstranter. I Israelfrågan urskuldrar man sitt beteende med det stora antalet döda civila i Gaza, vilket är orsaken i detta fall? Det är egentligen ointressant då delar av vänstern allt mer förefaller att urarta till en intollerant och i vissa stycken outtalad antisemitsisk pöbel som inte vill veta av andra åsikter manifesterade än sina egna.

För att ännu en gång återkomma till Expo borde organisationen med tanke på statsbidragen också tvingas att granska alla typer av odemokratiska rörelser, islamister som vänsterextermister. Detta är ett krav som egentligen borde föras fram till ansvariga på olika håll, direkt till Expo och inte minst till den myndighet som ansvarar för utdelningen av statsbidrag för denna typ av verksamhet. Alternativt får man väl starta upp ett alternativ och komplement till Expo som täcker upp de luckor som man så beredvilligt lämnar öppna.

Avslutningsvis vill jag bara rekommendera er som inte redan har läst Dilsa Demirbag-Stens artikel "Hatets röster" i Expressen att göra det. Den utgör en svidande kritik av Andreas Malm och den svenska vänsterns alliansbygge med judehatande islamistiska organisationer som Hamas och Hizbollah, och visar också på vänsterns delade ansvar för den nya vågen av anti-semitism som sveper över Europa.

M.J

Inga kommentarer: