2009-01-14

Två Iranvänner och Hamassympatisörer på tu man hand - vänstern-islamismen en sann kärkeshistoria

I Folket i Bild sammanstrålar två män som har funnit varandra i det oreserverade stödet för ayathollornas Iran, Hizbollah och Hamas, nämligen den nyfrälste salafisten Mohamed Omar och är ärkekommunisten och folkmordsvännen Jan Myrdal. Det är Omar redaktör för tidskriften Minaret som har ringt upp Myrdal för att höra vad denne "lärdomsgigant" anser om Palestinafrågan, som om han inte visste det redan innan.

Jan Myrdal som alltid knivskarp i analysen säger; -"Den senaste situationen, massakern i Gaza, hade ingen som helst anknytning till raketbeskjutning från Hamas sida. Det var Israel som bröt vapenvilan. Det här är inget krig med två parter. Israel gör vad nazisterna gjorde i Warszawa 1943. Att säga att Hamas gör motstånd för att de är antisemiter är lika dumt som att säga att invånarna i Warszawas getto gjorde motstånd för att de var så våldsamma och skurkaktiga."

När "vikingarna var muslimer-Omar" sedan frågar om hur han ser på Irans inflytande i regionen, med tanke på deras stöd till Hizbollah och Hamas så svarar Jan; -"Irans linje är den normala. De gör vad man ska göra. Det är de arabiska ledarnas linje vi bör ifrågasätta. Varför hjälper de inte Hamas? Det är den frågan man ska ställa sig. Iranierna gör bara det som alla borde göra. Det påstås att iranier är anti-judiska. Det är lögn. Jag har varit där. Det finns både kristna och judar i den islamiska republiken och de åtnjuter skydd från staten."

Omar säger ; -"Jag hoppas på en revolution och i en artikel i Expressen (2009-01-09) nämnde jag att egyptierna behöver en ledare av samma kaliber som Khomeini. Är det en ledare som saknas? Eller är det vilja? Eller möjligheter?"

Jan Myrdal stämmer in; -"Ja, en Khomeini är vad som behövs, eller en Nasser. Varför det inte blir revolution beror på sociala realiteter. Hosni Mubarak tar mutor av USA och han mutar i sin tur sina tjänare. Det finns en härskarklass som tjänar på systemet." Och så kommer han till kärnan i resonemanget vilket utgör en av de avgörande orsakerna till Myrdals, Andreas Malms och stora delar av den europeiska vänsterns ställningstagande "Khomeinis styrka var att han hade massornas stöd. Islamismen representerar gatorna, byarna, massorna...". De ger dem sitt stöd, kanske inte för deras ambitioner att upprätta islamska stater grundade på sharian, utan för att de vid sidan om att de är anti-amerikanska, anti-västliga och anti-imperialistiska också är de som representerar massorna, folket enligt deras definition. För vänstern spelar det ingen roll hur reaktionär, vidskeplig, barbarisk en sådan massorganisation eller massrörelse är för de är folket, och folket måste alltid stödjas (i alla fall när de inte är européer eller amerikaner och som Myrdal hatar väst).

Och Jan fortsätter; -"Israel kommer aldrig att kunna utrota Hamas. Hamas är folket.", "Om de kan segra? Jag vet inte. Men en sak vet jag. Israel kommer aldrig att segra. De för en självmordspolitik. Den sionistiska staten kommer att falla. Frågan är när. Krig på krig på krig tills araberna och muslimerna enar sig och erbjuder motstånd. Israel kommer att fortsätta kriga tills de faller. De arabiska ledarna är inte mycket att hänga i julgranen. Det saknas en Nasser , eller Khomeini ."

Även Adolf Hitler representerade massorna på sin tid och sågs av sådana som Knut Hamsun som de enda som kunde stå emot den brittiska kollonialismen, undrar om Myrdal och hans gelikar inte hade uppnått samsyn med den gode Knut.

M.J

7 kommentarer:

Anonym sa...

Israel axlade manteln efter Tredje Riket - en imposant, etniskt baserad nationalsocialism. Vilken behjärtad människa kan undgå att beundra den hängivenhet som Hitlertyskland och Israel byggdes upp med! Därmed inte sagt att makt är rätt!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Har dessa två förälskade raketforskare registrerat partnerskap än?

Anonym sa...

Extrem vänster lyckas alltid med att stödja de absolut vidrigaste politiken på planeten, som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot och nu Hamas, Hezbollah och Iran.

Det uppseende väckande är att de finns så många extrem vänster dårar i Sverige, författare, journalister, politiker, etc.

Anonym sa...

Att inte Jan myrdhal för länge sedan klassat ut sig som en ärkepajas och livsfarlig idiot är en gåta. spyr nästa gång jag sätter på TV och myrdhal är på plats som legetim tyckare.
Han kan dra tillsamans med Omar till deras ideal samhälle.

Anonym sa...

Att debattera Myrdal är bortkastad tid. Karl har varit idiot sedan tonåren. Tack vare att han kommer från sosseadel, fick försörja sig som kulturparasit. Men någon författare eller skribent är han inte, däremot en klockren antisemit och svår mytoman. Så här sade en av kritikerna:
Hans språk är upplåst, fyrkantigt, ofta över gränsen till det komiska. Hans oartikulerade anklagelse saknar varje täckning i litterär talang
Att han kunde figurera som samhällsdebattör säger allt om samhällsklimat under 70-90- talet. Fast troligen var det billigare att ge honom kulturlön än att ha dåren inspärrad på ett dårhus. Omar har verkligen hittat en passande kollega. Nu väntar jag på att Lasse Wilhelmsson förstärker denna tankesmedja.

World traveller sa...

Hur kan det finnas saa maanga daarar i Sverige? Vad aer det som haender med vaart land?

Anonym sa...

Sånt som finns i artikeln är ruggigt att läsa!
För oss som har lite släktkontakter i olika delar av Europa är WW2 och förintelsen fortfarande ett levande minne.
Har den (s)venska "demokratin" fallit så djupt eller är det bara så att den nu visar sitt rätta ansikte och att det tidigare endast upprätthölls en fasad?
Jag börjar nästan tro på det senare.
Fasaden började nog spricka under OP:s tid med marscher och kompishandslag med div diktatorer.
//WR