2009-01-10

Mohamed Omar, tidskriften minarets chefredaktör salafist

Läser i Expressen Mohamed Omars proklamation om att han hädanefter skall inräknas i de radikala muslimernas skara (läs islamisternas/salafisternas), och att det är kriget i Gaza som har fått honom att fatta beslutet. Han skriver "Jag bestämde mig för att stödja Hamas och Hizbollah – de islamiska motståndsrörelserna.". Uppriktigt sagt har jag aldrig riktigt trott på denne mans modesthet och vurmande för sufismen som ett slags motpol till ortodox och salafistisk islam, och att ett krig (hur orättfärdigt han än upplever det) ensamt skulle motivera en radikalisering i tron, i tolkningen och synen på islam betvivlar jag å de starkaste. Man bekänner sig inte utan vidare till Irans Khomeini och de djupt antisemistiska rörelserna Hamas och Hizbollah så där utan vidare över natten. Skälen till radikaliseringen måste ligga på ett djupare plan, såvida han inte i det fördolda alltid har hyst sådana sympatier, vilket det ligger nära hand att misstänka.

"Mitt svar är tvärtom att bli mer muslim, det vill säga en politisk muslim. Jag vägrar att låta mig demoraliseras. Jag väljer i stället att radikaliseras".
Innebär det att herr Omar, redaktör av Minaret, numera skall betraktas som en fullblodssalafist med upprättande av en islamsk gudsstat, ett kalifat, baserat på sharialagstiftning högst upp på sin önskelista. Innebär det att han i likhet med sina salafistiska bröder ser det som en plikt att följa Allahs bud om upprättande av ett islamskt världsherravälde; -"Han är den, som har sänt sin apostel med vägledning och sanningens religion för att giva den seger över varje annan religion, om ock avgudadyrkarna (icke-muslimerna) skulle harmas." (sura 9:33). För det är ju ytterst det som Hamas siktar på efter att de och Hizbollah har kastat juden i sjön; -"Tomorrow, our nation will sit on the throne of the world. This is not a figment of the imagination, but a fact. Tomorrow we will lead the world, Allah willing. Apologize today, before remorse will do you no
good. Our nation is moving forwards, and it is in your interest to respect a victorious nation." (Hamas Leader Khaled Mash'al at a Damascus Mosque).

"Despoterna i arabvärlden fruktar Hamas eftersom de fruktar demokrati.". Vad skall man säga om detta, tror han att Hamas och andra islamister har för avsikt att införa demokrati, tvärtom avser de ju att göra sig av med människans lagar, oavsett om de är demokratiska eller odemokratiska, för att istället implementera sharian. Ett dylikt uttalande i svenska massmedia måste uppfattas som ren och skär taqiyya i syfte att föra okunniga svenskar bakom ljuset.

Han skriver vidare om demoniseringen av muslimer samtidigt som han själv helhjärtat tar judehatande organisationer som Hamas och Hizbollah till sitt hjärta. Och så drar det muslimska offertänkandet igång och han beskyller skribenter som Ba’t Yeor, Ayaan Hirsi Ali, Wafa Sultan, Robert Spencer, Irshad Manji för att underminera islam, ta bort sympatin för islam och skrämma människor för islam. Tror han att mullornas Iran inte själva klarar av att förstöra islams rykte, att de grovt antisemitiska och våldsförhärligande organisationerna Hamas och Hizbollah inte själva förmår ge islam ett dåligt rykte, att det algeriska F.I.S och talibanerna i Afghanistan inte fixar det själv.

"Vad som behövs i Egypten är en ledare av samma kaliber som iraniernas Khomeini.". Så var det med det, han har alltid beundrat Khomeini och hans islamska Iran, nu fick vi det bekräftat. För att ge läsaren en idé om denne så av Omar beundrade Khomeini ges här några nyckelcitat;


"The governments of the world should know that Islam cannot be defeated. Islam will be victorius in all the countries of the world, and Islam and the teachings of the Koran will prevail all over the world"
(Ayatholla Khomeini, International Herald Tribune,17 augusti 1979). Är detta också ditt mål herr Omar?

"The sword is the key to Paradise, which can be opened only for Holy Warriors! There are hundreds of other (Koranic) psalms and Hadiths (sayings of the Prophet) urging Muslims to value war and fight. Does all that mean that Islam is a religion that prevents men from waging war? I spit upon those foolish souls who make such a claim" (Ayatholla Khomeini, i Amir Taheris "Holy Terror". London 1987.s.226f).

Detta är chefredaktören på tidskriftens Minarets förebild, en man vars alster då och då också publiceras i dagspressen och vars stämma till och från kan höras på radion.

Han avslutar; -"De muslimska länderna behöver enas i en federation eller union liknande EU eller USA. För att kunna försvara sina invånare mot kolonialism, exploatering och förtryck från Västvärlden. Därför ansluter jag mig till den världsvida islamistiska rörelsen och därför stöder jag nu Hamas, Hizbollah och Iran. Jag är en radikal muslim. Och det säger jag med stolthet.". Det är bra för nu vet vi var vi har honom. Inte behövs det några Saudier eller någon Wahabbism för att skapa islamister/salafister, det fixar Omar så bra själv.

M.J

3 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det är bra att mussarna visar sitt rätta ansikte. Svensk islams poster-boy är helig krigare. Ju fler svenskar som får se det desto bättre.

Anonym sa...

Ett i sammanhanget lämpligt utryck torde väl vara: Vad var det jag sa ?

Som sagt, låt dessa mörkermänniskor göra bort sig på eget grepp. Det är de ju så duktiga på själva.

Anonym sa...

Detta är ganska rimligt:
http://littlegreenfootballs.com/article/32393_A_Staged_Scene_in_a_Gaza_Hospital
allra helst då man läser den rätt konkreta kommentaren under från påstådd läkare.
Det riktigt sorgliga är att oavsett rätt eller fel så reses en skarp misstänksamhet mot allt som kommer från regionen. Jämför med dagens röda korset utsaga om att Israeler nu bombar med fosfor.
mvh /F