2009-01-12

Europa 2009

Vad tycker ni, känns inte denna situation som en ganska så kraftig provokation, särskilt om man betänker hur känsliga de troende muslimerna själva är. Att vid en anti-Israelisk demonstration ta upp hela torget framför Milanos domkyrka och sätta sig på knä vända sig mot Mecka och be under ledning av en imam som tidigare har dömts för terrorrelaterade brott. Och efter den fromma bönen skandera hatfyllda anti-semitiska slagord medan man offentligt bränner Israels flagga.

Jag uppfattar handlingen som inte bara respektlös utan också som ett outalat hot och en maktdemonstration.

Även i Bologna inträffade detta, den lokale biskopen Ernesto Vecchi fördömde också å de kraftigaste tilltaget; -"This was not prayer. This was a challenge - not just to the cathedral but to our very system of democracy and culture. This is confirmation that there is a project to Islamise Europe." Tydligen finns det män inom prästerskapet som ser utmaningen för var den är och som vågar kalla handlingen för vad den är, en utmaning mot väst, vår demokrati och kultur.

Man kan bara ana vad Oriana Fallaci hade haft att säga om detta om hon fortfarande hade levt.


M.J

4 kommentarer:

Anonym sa...

Per Ahlmark verkar få helt rätt i att islamismen är det nya hotet mot västvärldens demokratier. Jag tror att vi befinner oss i inledningen av tredje världskriget idag som kanske kan sägas startades med 9/11 och antagligen kulminerar med kriget mot Iran inom 1-2 år. Jag hoppas att vi är beredda att försvara oss och inte får halsarna avskurna av jihadisterna.

Anonym sa...

Vi är beredda, och vi inser att vi står inför stora problem efter den så tydliga markeringen från vänsterpopulisterna Mona Sahlin och Lars Stjernkvist. Extremvänstern har också ännu tydligare än förut visat var de står i och med stödet vid kravallerna i Rosengård. De skäms inte för sig ett dugg och allierar sig helt öppet med den muslimska imperialismen, väl medvetna om vad islamisterna har för agenda för deras AFA-anhängarnas egna landsmän.

World traveller sa...

Hur i h-e kan vaenstern liera sig med islamisterna? Svenskar som stoeder sitt eget utrotande. Mycket maerkligt.

Anonym sa...

Där har man inte något problem att parkera cyklen