2008-11-10

Förestående jihadistisk attack av den större magnituden förestående?

Ifrån två håll kommer nu rapporter om förestående jihadistiskt inspirerade attacker mot väst, dels en brittisk rapport, dels genom den Londonbaserade tidningen Al-Quds Al-Arabi. Enligt den brittiska "läckta" rapporten som skall ha sammanställts av Försvarsministeriet och MI5 planeras en omfattande attack av större magnitud i Storbrittanien, i fokus finns islamska terrorceller med kopplingar till al-Qaeda i London, Birmingham och Luton. Rapporten talar också om tusentals jihadistiskt inspirerade aktivister i Storbrittanien, de flesta födda i landet i åldrarna 18-30 år av vilka många tros vara utbildade i terroristträningsläger utomlands. Föreställ er att man i en simultan aktion aktiverar ett större antal celler med självmordsbombare än vad man gjort vid tidigare tillfällen, och att samtliga har "high-profile objects" som sitt mål. Verkan, chocken, skräcken kommer att vara förödande och de militanta islamisterna kommer med sina attacker på det gudlösa väst att framstå som än mer attraktiva att söka sig till för att komma närmare gud och vinna martyrskap.

"Think not of those who are slain in Allah's way as dead. Nay, they live, finding their sustenance in the presence of their Lord; They rejoice in the bounty provided by Allah. And with regard to those left behind, who have not yet joined them (in their bliss), the (martyrs) glory in the fact that on them is no fear, nor have they (cause to) grieve." (Qur'an, 2:214).

I tidningen Al-Quds Al-Arabi (1, 2) meddelas det nu att Usama bin Ladin har gett order om att attackera USA och att attacken vida ska överträffa 11 september. Den skall vara av den magnituden att den skall förändra västvärldens ansikte både politiskt och ekonomisk uppger en person nära al-Qaedas ledning, bin Ladin har redan gett order om att genomföra attackerna, man väntar bara på rätt tillfälle. Källan säger att bin Ladin för sex månader sedan gav order om att förbereda nya attentat som kommer att vara betydligt allvarligare än 11 september. Källan säger att terroristerna kommer att ge tecken på sina intentioner under de närmaste dagarna. Al-Qaeda är väl förberedda nu, de är betydligt starkare och har mer resurser jämfört med när det grundades. De är fler, de har mer vapen och har gått över från att vara en liten elitgrupp till en stor världsomspännande organisation. Usama bin Ladin uppges själv följa förberedelserna och har som syfte att "förändra världen politiskt och ekonomiskt" heter det.

Huruvida det rör sig om det slags tomma hot som ingår i terrorns spel eller om det den här gången är allvar får den närmaste framtiden utvisa. En sak är dock säker och det är att dessa grupper av islamiska jihaddister menar allvar och om de har resurser och tillfälle ges kommer de utan tvekan att slå till, och slå hårt.

M.J

3 kommentarer:

Anonym sa...

På sätt och vis vore det väl bäst om det skedde ett rejält terrorattentat. Då kanske folk äntligen vaknar upp och inser att islam inte är "the religion of peace" som allt för många naiva västerlänningar tycks tro.

Det beklagliga är förstås de oskyldiga offer som kommer krävas.

Anonym sa...

Pk-eliten har ännu inte insett vilket pris deras passivitet kommer att innebära när intoleransens ideologi åter inbjuds att markera sitt revir.

Anonym sa...

Det skrämmande är att "islamisterna" använder exakt samma taktik av terror, hot och lögner, som deras store förebild Muhammed gjorde när han höll på att etablera islam i Yathrib, alltmedan de naiva och historielösa "intellektuella" och politiker låter det ske.