2008-11-06

Debatt

Debatten om de halalande jäntornas vägran att skaka hand med Carl Hamilton fortsatte idag på TV under Janne Josefssons ledning. Och som väntat hördes röster som talade om islamofobi och rasism (Mohammed Amin Kharrid, ordf. i Sveriges Unga Muslimer) och att tjejerna bara följde guds påbud (Helena Benouda). Sedan fanns de det de som menade att svenskheten måste omdefinieras (e-mail från tittare), och att man måste respektera varandras olikheter (Z. Catalan från miljöpartiet). De enda som motsatte sig detta var Nima (Nordic Dervish) och Pernilla Ouis, de försökte få fram att saken inte bara handlar om att inte vilja skaka hand och att det rör sig om ett större avståndstagande från samhället, och att det finns vidare implikationer med detta avståndstagande (om jag inte misstolkade deras inlägg). Som sagt, var/när upphör den troende muslimen att lyda guds påbud, vart går gränsen, finns det någon gräns, om gud är störst av störst (Benouda) var ligger då den troende muslimens främsta lojalitet, hos den sekulära svenska staten byggd på människans lag eller hos gud och den islamska sharians påbud. En sak är dock säker och det är att i den islamiska staten byggd på sharian är det staten och ulema (de muslimskt lärde) som definierar islam och sätter P för omuslimskt uppträdande. Där skulle aldrig en diskussion likt denna kunna äga rum, ty där är islam lagen och ingen skall där komma och ifrågasätta sättet man ska hälsa på och ännu mindre klär sig på.

Och förresten om Hamilton inte hade insisterat på att skaka hand med dessa unga damer utan accepterat deras önskan att få hälsa på sitt sätt, vem hade då fått bestämma var skåpet skall stå, flickorna eller Hamilton? Det skulle då vara det muslimska sättet att hälsa som i det här fallet hade varit det som kom att gälla, och hans sätt (majoritetens) den som fick ge vika. Hade då de beskyllningar som haglat över Hamilton också haglat över dem, hade det då hetat att de var arroganta, okänsliga, respektlösa och till och med rasistiska i sin vägran? Det är nu så en gång för alla att någon måste vika, och skall det då verkligen vara det gängse sättet att hälsa som skall göra det, bara för att dessa kvinnor (och deras likar) anser sig ha rätt att följa guds påbud (religionsfrihet enligt islam). När skall samhället då nästa gång anpassa sig för att de troende muslimerna anser sig ha fått detaljerade instruktioner från ovan om hur de måste leva sina liv. Vart går gränsen? Vid sharians inplementering med största säkerhet svarar jag, och då spelar det ingen roll om Cherin menade var hon sa den gången 2003 eller om hon alltid varit emot dödsstraff som hon nu hävdar. Då är den diskussionen överflödig.

Efter att ytterligare intressanta omständigheter har framkommit torde det dock inte råda något tvivel om att Cherin Awad är en varm shariaförespråkare. Dilsa Demirbag-Sten lyfter idag fram det till dags dato inte uppmärksammade faktumet att Cherin också i sin Ramadanblogg 6/9 i SvD uttryckte "stöd för sharia-inspirerad särlagstiftning som hon påstår skulle gynna muslimska kvinnor". Ett barockt påstående som tydligt visar att det inte är de muslimska kvinnorna som är hennes första prioritet, utan guds lags efterföljande, oavsett vad följderna blir för de drabbade.

M.J

7 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Ja, hon sade uttryckligen 2003 att hon skulle välja sharialagen om hon måste välja. Även senast i höstas svävade hon på målet då bloggaren Fredrik Brunna hade frågat om henne och andra föreläsare om sharia och dödsstraff. För en muslim gäller sharia, punkt slut! Iallafall för Cherin Awad som också har haft en kurs om islamsk rätt på ett universitet.
Nej, vi ska inte ha en implementering av sharia i Sverige, det måste gå att stävja att vi får parallella lagsystem!

Anonym sa...

Vad är det för jävla dumheter ?
Vi skall överhuvudtaget inte ha islam i Sverige.

Anonym sa...

Dessa människor har tagit sig hit enbart för att deras egna samhällen inte fungerar, till stor del pga av just islam.

Skall de nu även förstöra välfungerande länder som Sverige också ?

Anonym sa...

Hörde ni tokan från miljöpartiet?

Där har vi modell 1A av den person som gör att islamiseringen av Sverige kan tuffa på relativt obehindrat - fullständigt partikulärt tänkande, helt utan insikt om hur kulturella och nationella system utvecklas och konkurrerar med varandra, totalt hjärnbedövad av politiskt korrekt tänkande.

"Roligast" var när hon beskrev hur olikt Sverige Frankrike är, och hur trevligt det är med allt kindpussande där. Någon frågade då om hon pussade kind hos fransoserna och hon svarade ja, sedan blev allt rörigt och ingen lyckades få fram en följdfråga om varför hon anpassade sig där.

Xx sa...

Hej IP! Instämmer helt, hon föreföll lika blåögd som ett barn beträffande det du beskriver. Jag undrar om inte miljöpartiet är det parti som är värst när det gäller tala för (de troende) muslimernas sak, och då tänker jag främst på Mehmet Kaplan, Per Gahrton, Gustav Fridolin och Yvonne Ruweida.

m.j

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Glöm inte bort att Björn Söders motdebattör Anders Åkesson också var en miljömupp. Det är i synnerhet detta parti som vill öppna gränserna för fri invandring. Låt oss alla hoppas att dom kommer under 4% spärren 2010 om inte annat för Sverige och svenskarnas skull!

Anonym sa...

Hamilton gjorde helt rätt.Varför anklagar ingen muslimtjejerna för att vara rasister,de vägrade ju ta en icke-muslimsk man i hand?Jo,just det.Folk slänger sig med ord de inte fattar innebörden av.Rasism är ett av dem.
C