2008-11-11

Shariavarning från Nederländerna!

Det Kristdemokratiska Partiet i Nederländerna hävdar i en nyligen publicerad studie att islam och sharia´n skulle kunna gynna demokratin i landet. Arie Oostlander som sammanställt studien tror inte alls att islam är inkompatibelt med demokratin, och menar tvärtom att sådana åsikter bara gynnar extremistiska grupper. Han anser att man skall försöka knyta an till de muslimska grupper som är öppna för demokratin (som säger sig vara det), och att det finns rum även för sharian i det Nederländska samhället som parallellt rättssystem. Således hoppas man på att kunna integrera landets religiösa muslimer i den Nederländska demokratin genom att ge dem det de vill ha, guds lag, sharian, och på samma gång motverka en ytterligare radikalisering av landets muslimer.

Hmm, ja varför skulle de ta till vapen om man ändå ger dem det de vill ha. Man ger lite sharia och hoppas på att slippa bli bekrigade för allt (sharia som rikets enda lag). Att döma av uttalanden från Oostlander är man ännu inte riktigt redo för att se homosexuella hänga och dingla i städernas lyktstolpar och äktenskapsbrytare och sodomiter stenas på Damtorget i Amsterdam, inte riktigt redo ännu. Personligen tror jag att man misstar sig å det grövsta, för då de troende muslimerna ser hur lätt de kan få delar av sharian implementerad som ett parallellt rättssystem kommer det enbart att resultera i mera krav och hot om våld tills den dag demokratin helt avskaffas och sharian i sin helhet blir till landets lag.

Det är inte första gången dylikt tal hörts i Nederländerna, 2006 lät landets justitieministern Piet Hein Donner medborgarna veta att han ansåg att man borde ge landets muslimer större möjlighet att leva i enlighet med islamska seder och bruk. Han ansåg även att sharian skulle införas om en majoritet av Nederländernas befolkningen ville det. "For me it is clear: if two-thirds of the Dutch population should want to introduce the Sharia tomorrow, then the possibility should exist," och enligt Donner "It would be a disgrace to say: 'That is not allowed!'." Man kan inte låta bli att undra hur många av våra egna politiker som skulle resonera på samma sätt, som skulle finna ett sådant resonemang hedervärt på något sätt. Uttalanden som dessa kan inte göra annat än att uppmuntra dessa demokratins dödgrävare att arbeta vidare på en islamisering av väst.
M.J

10 kommentarer:

Anonym sa...

Alldeles bortsett från ditt inlägg som förstås var läsvärt så skulle jag vilja ställa en off topic-fråga om det fotograi som du har uppe till vänster.
Föreställer det sepiatonade fotografiet en soldat från förra sekelskiftet? Uniformen verkar vara av ryskt snitt men ansiktet ser inte så slaviskt ut.
Nu har jag grubblat länge nog och vill gärna ha ett svar: Vem, när och varför?

Xx sa...

Hej Lasse!

En alldeles korrekt iaktagelse, då jag inte vill skylta med eget porträtt använder jag mig av en gammalt foto av min morfarsfar. Han föddes i det finska storfurstendömet i slutet på 1880-talet och tjänstgjorde av uniformen att döma också i den ryska armén en tid.

Då släkten på denna sida inte är rent finsk (både svenska och tyska inslag) är kanske inte de finnougriska dragen så markanta.

Vad tror du rör det sig om flottans uniform eller är jag helt ute och cyklar.

m.j

Anonym sa...

Aha, nästan rätt alltså. Lovar att kolla. Bor i Tammerfors och arbetar lite på talkobasis inom museiverksamheten.
Kan inom parantes berätta att svärfars far var gendarm i Åbo på 1910-talet och hade en uniform som inte var så olik den på bilden.
Ber att få återkomma.

Xx sa...

Hej igen Lasse!

Återkom gärna det vore intressant att höra om hur det förhåller sig. Har länge tänkt att forska på detta, men det har alltid varit så mycket annat som gått före. De bodde faktiskt inte så långt från dina trakter, tidigare släktled i Pirkala (1600-talet), och senare i Padasjoki (1700-talet fram till vinter-/fortsättningskriget).

m.j

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Oostlander, ytterligare ett namn att notera till handlingarna, en man som en dag skall ställas till svars som så många andra förrädare av hans sort, och efter tillbörlig rättegång skall få stifta närmare bekantskap med arkebuseringsplutonen!

Anonym sa...

Hej
Vårt off topic-ämne fortsätter. Hoppas övriga läsare har överseende.
Om jag förstått saken rätt så borde din morfars far ha fotograferats någon gång 1898-1905?
Det som gör ärendet lite komplicerat är att storfurstendömet vid den tiden inte hade någon värnplikt, åtminstone inte i praktiken. Av yrkessoldater fanns Finska gardet och de upplöstes 1905 men bl a mössan verkar inte stämma.

Fortsätter att leta. Ganska intressant och lärorikt för mig.

Anonym sa...

On topic:

Liknelsen är uppenbar med vissa eftergifter som gjordes gentemot Hitler åren innan Andra Världskriget. Skänk honom Tjeckoslovakien så nöjer han sig nog och allt blir frid och fröjd. Verkar tydligen som att Oostlander har Chamberlain som förebild.

Fred i vår tid - jo man kan ju alltid drömma.

Xx sa...

Hej igen Lasse!

Läsarna för överse med en liten dos finsk historia och militaria, då det ibland kan kännas lite tjatigt med allt för mycket islam.

Kul att du vill titta närmare på det här. Jag har nu kollat upp honom i mina förteckningar och ser att han tydligen var född tidigare än jag mindes, närmare bestämt 1874. Det borde väl betyda att fotot kanske är taget tiden omkring 1892-1894 sådär. Kanske kan det då stämma bättre?

hälsningar

m.j

Xx sa...

Hej anonym!

Jo tanken på eftergiftspolitiken gentemot nazityskland ligger nära till hands såväl som det faktum att nationalsocialisterna använde sig av demokratin för att komma till makten för att sedan avskaffa den. Det är väl så de reformistiskt sinnade islamisterna tänker sig ett maktövertagande någon gång i en dunkel framtid.

m.j

Anonym sa...

Jo Chamberlain har ju verkligen inget vackert eftermäle i historien. Medan en cowboy som Ronald Regan utskälld och dissad faktiskt kunde nöljd se tillbaks på sin ämbetstid.

Att erbjuda en muslim ett finger är ju verkligen att be om en avhuggen hand. Då tar vi i stället och ger honom "fingret"

// Peter