2008-10-31

Cherin Awad ljuger tittarna rakt upp i ansiktet

I förrgår intervjuades programledaren Cherin Awad i programmet Godkväll inför premiären på den kommande tv-serien Halal-tv. Idag intervjuvas hon och hennes halal-tvkollegor Azzam Kassem och Khadiga El Khabiry i SVD. Vad som främst slår en är att hon slingrar sig likt en mask på en krok när hon konfronteras med sitt en gång positiva yttrande om stening, och att hon ger minst sagt motsägesfulla svar. Inte längre lika ung och med samma behov av att provocera inser hon det kloka i att inte vara lika rättfram och upprikt med sina åsikter, då det uppenbarligen inte gynnar saken, islams ställning och avancemang i Sverige. I den ena stunden urskuldrar hon sig med att hon var ung då (2003) och inte tycker likadant idag, i den andra stunden har hon inte alls sagt något sådant utan enbart hänvisat till vad sharian har haft att säga om stening. Kvinnan ljuger inget tu tal om saken. Och på samma sätt som en nazist som säger sig inte längre stödja det han en gång gjorde i ungdomligt oförstånd, men ändå ikläder sig i nazismens yttre attribut kommer hon vara svår att ta på allvar så länge hon ikläder sig salafismens och islamismens yttre attribut (hijab) och sedvänjor. Jag menar skulle du tro på att Ingvar Kamprad har lämnat nazismen bakom sig om han än idag gick omkring på IKEA klädd i brun uniform med en svastikaarmbindel?

Joakim Sandberg, ansvarig utgivare för Halal-tv och chef för allmän-tv i Umeå, menar att givetvis skall även troende kvinnor oavsett religiös härkomst få tillträde till den plattform public Service-TV utgör, och det kunde man kanske hålla med om nu inte islam på ett helt annat sätt än andra världsreligioner är allomfattande och väldigt politisk till sin karaktär. Och till på köpet väldigt radikal då muslimen för att kunna leva sitt liv till fullo i enlighet med sin religion förutsätter sharians implementering. -"The Islamic shari´ah is the eternal , immutable, and just law of Allah. A Muslim´s faith is incomplete without total obediance to it...". (Yusuf al-Qaradawi). Med ovan anförda skäl skulle man därför kunna kalla religionen i dess islamistiska tappning för samhällsomstörtande, i den mening man strävar efter att få sätta halalstämpeln över hela samhället, och ersätta människornas lag med guds lag, sharian. Detta oavsett om man tillhör den revolutionära eller reformistiska fåran är ändå målet detsamma. Därför är det högst tvivelaktigt att släppa fram dessa damer, när lät man senast en nynazist eller fascist hålla i en hel programserie som halal-tv.

Abstract: Cherin Awad the islamist woman who will be the leading lady of the Swedish TV-documentary called Halal-TV seems to come up with a different answer every time she is confronted with the fact that she in public television once spoke in positive terms about stoning of adultresses in according to the sharia law. Not the same teenage desire for provocative statements, more wise and more cunning in order not to incrimminate islam and its advancement in Sweden.

M.J

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, du har jobbat hårt för att bevisa dina teser...

Men du gör ju i sak, (trots din "disclaimer") ändå den djupt okunniges misstag att blanda ihop islam med politisk islam.

Du angriper inte de som är muslimer "endast till namnet, de icke-troende muslimerna och de som vill lämna islam bakom sig". Det kan väl bara tolkas som att du faktiskt angriper islam som religion? Det är ju en lite knepig klassifikation och väldigt ologiskt.

Vore det inte roligare att skriva om något du tycker bättre om, och som du förstår lite bättre? Det finns många kritiska muslimer som fattar detta bättre än dig. Livet är lättare om man inte bekymrar sig så mycket.

Jag tänker lite på Vivianne Franzén (nd) när hon i ett torgtal i teve ngn gång i början på 90-talet, sade med darrande stämma "snart vänder sig våra barn till Mecka..." och jag låg dubbelvikt på tevesoffan hemma och garvade, svensk och humanist och kulturellt kristen som jag är...
Det var kul och Vivianne försvann ut i obskyriteten. Men det finns ju alltid nya kul typer som kommer fram.

Med vänlig hälsning,

Jens

Xx sa...

Bäste Jens!

Du gör en alldeles korrekt tolkning när du säger att jag angriper islam. Islamism är ju egentligen ett modernt begrepp som ju är högst tveksam i sig, och som egentligen förvirrar mer än det klargör.

Islam är i sig politisk, det är dess natur på samma sätt som islamsk supremeti är dess mål. Yusuf al-Qaradawi beskriver på ett träffande sätt detta sakernas förhållanden; -"Islam is a comprehensive system of `Ibadah (worship) and Shari`ah (legislation), the acceptance of secularism means abandonment of Shari`ah, a denial of the Divine guidance and a rejection of Allah´s injunctions." Implikationerna av ett dylikt synsätt är inte speciellt svårt att förstå, även om du av olika skäl synes oförmögen till det.

Om vi nu skall leva tillsammans är det även vår sak (icke-muslimernas) att granska och kritisera islam. Att lämna detta till muslimerna själva som du skriver är inte enligt mitt sätt att se särskilt tilltalande, då religionen som trossystem (om vi undantar detaljer) inte har förändrats särskilt mycket sedan medeltiden. Notera också att upplysningstiden och senare tids kritik mot kristendomen har levererats av icketroende och endast nominellt kristna. Detta borde även gälla islam, särskilt med tanke på dess värdlsiga ambitioner.

Vet du, ingen skrattade högre än jag den gången på 90-talet då Franzén yttrade sig om islam och Sverige. Vad vet jag om hennes kunskapsbas och utifrån vilka förutsättningar hon varnade för islam, men en sak skall man inte göra, garva åt en annan människans oro.

Som du har sett av min blogg tycker jag annorlunda nu än jag gjorde då (90-talet)när jag visste näst intill ingenting om islam, än vad jag gör nu efter att ha plöjt åtskillig litteratur i drygt 1 1/2 års tid. Jag tror att det finns skäl till oro, och definitivt skäl till granskning och kritik av en ultrareaktionär, bigott och chauvunistisk religion som islam är.


MVH/M.J

Anonym sa...

Tragisk, ja rent perverst, att hjärntvättade förespråkare av en morbid förtryckarkultur får plats i tv på det här sättet.

Bekymrad Svenne (Bekymrad så in i helvete)

Anonym sa...

Citat:
"Jag menar skulle du tro på att Ingvar Kamprad har lämnat nazismen bakom sig om han än idag gick omkring på IKEA klädd i brun uniform med en svastikaarmbindel? "

En lysande jämförelse!

Citat:
"Joakim Sandberg, ansvarig utgivare för Halal-tv och chef för allmän-tv i Umeå, menar att givetvis skall även troende kvinnor oavsett religiös härkomst få tillträde till den plattform public Service-TV utgör, och det kunde man kanske hålla med om nu inte islam på ett helt annat sätt än andra världsreligioner är allomfattande och väldigt politisk till sin karaktär."

Där har vi ett av de stora problemen då det gäller bilden av islam i väst - folk tror det är en religion.

Det andra stora problemet är att folk tror att islam är en förtryckt etnisk grupp.

Lysande bloggning islamofoben.

Anonym sa...

Islam som ideologi är inget annat än brutala mord.

När de inte har makten då vill de använda yttrande friheten för att sprida sina mordiska budskap men när de har makten då blir yttrande frihet ett överflöde.

Den här länken är från Iran som är för tillfället ockupaerade av islamisterna.
Det rättsliga smahellet där skötes av högsta rådet som har en avdelning med namnet Taazirat.
Här straffar de en 8 årig pöjke som är misstänkt för stöld med kapning av arm.

http://www.scribd.com/doc/2515438/Un-enfant-de-8-ans

Xx sa...

Tack IP ! Och tack för tipset varzili.

m.j