2008-10-03

Islamist som programledare för SVT;s halal-TV

För er som mot förmodan inte redan har läst om detta på de båda eminenta bloggarna Muslimska friskolan och Jihad i Malmö så kommer ett nytt TV-program ett börja i November. En inte allt för vågad gissning är programmet, kallat "halal-tv", kommer att presentera den "sanna" bilden av islam i syfte att motverka den så spridda islamofobin i samhället. Programledaren är juristen och islamisten Cherin Awad som egentligen föredrar sharian framför Svea Rikes lag, då guds lag alltid går före människan lagar. I samband med fallet Amina Laval i Nigeria som 2002 dömdes till döden genom stening av en shariadomstol uttalade sig denne Cherin i positiva ordalag om stening i samband med äktenskapsbrott.

Huruvida valet av en islamist som programledare för ett program som skall presentera islam för svenskarna (för det är väl det programmet kommer att gå ut på) skall uppfattas som osedvanligt rättframt eller på skeva preferenser inom SVT är att fundera över. Samme islamist har också använts som föreläsare om islam på Polishögskolan och även fått äran att göra reklam för islam genom SvD:s Ramadanblogg. Förespråkare av gudslag och stening av otrogna och allt annat vad sharian bestämmer ges mer än gärna en plattform i svensk media och offentligt liv, något man i det längsta förvägrade Sverigedemokraterna vars föraktansvärda brott var att man endast ville diskutera massinvandringens negativa effekter på landet.

Så det är så här det nya Sveriges juristkår kommer att se ut om några år, nåväl det kommer säkert att finnas gott om jobb när
EU trumfar igenom den lag som kommer att möjligöra sharians implementering även i svenska domstolar.

Och javisst ja, avslöjandet står Paul Nilsson insändarskribent i tidningen Metro för.

M.J

Inga kommentarer: