2008-09-07

Undantagstillstånd utfärdat i Edese, Veldhuizen, Nederländerna

Efter flera veckor av anlagda bilbränder och krossade fönster på polisbilar i distriktet Edese i Veldhuizen i Nederländerna, har borgmästaren Cees van der Knaap utlyst ett förbud mot folksamlingar på mer än 4 personer på gatorna. Sedan förra året har kriminaliteten och oroligheter instigerade av marrockanska (läs muslimska) ungdomar ökat. Det har handlat om trakasserier av fotgängare, gaturån, inbrott i hus och bilar, vansinneskörningar samt också förstörelse av bilar. De som faktiskt har tagit modet till sig och anmält ungdomarna till polisen har sedan blivit attackerade. Allt detta har gjort att de boende har kommit att känna sig otrygga i sin egen stadsdel.

På en film på You Tube kan unga marrockaner i Veldhuizen ses rappande;- "the time has come to fight". Vad detta skulle kunna innebära är inte så svårt att räkna ut mot den bakgrunden att man i samband med 9/11-attacken kunde se marrockaner fira på Veldhuizens gator. Var det handlar om är unga muslimers ställningstagande mot det sekulära demokratiska holländska samhället, mot de otrogna, för islam;- genom det de behärskar, ett subversivt kriminellt gatuvåld, ett slags lågskaligt jihad om man vill. En oppunionsundersökning visade för något år sedan visade att hela 40% av landets unga marrockaner tar avstånd från demokratin, vad de vill se istället är inte så svårt att räkna ut.

Detta visar med tydlighet vad en liten aggresiv minoritet kan uträtta, hur behärskar man inte det offentliga rummet genom fruktan, hur maktlös är inte polisen. Föreställ er vad som kan komma att hända den dag då de jihadistisk benägna bland muslimerna är fler till antalet och då de samfällt tar till vapen, vilket de facto om än i begränsad skala skedde i Frankrike förra året, och då de får uppbackning av militärt utbildade och krigserfarna jihadister. Tiden är inte mogen än på långa vägar, men den dag man gör bedömningen att den är det skulle jag inte vilja vara holländare.

M.J

2 kommentarer:

Varjager sa...

Mardrömmen kommer närmare.

Xx sa...

Det är lätt att misströsta när bara ett fåtal verkar förstå vart vi är på väg, och när de som förstår bara låter det ske. Det finns de som är införstådda med utvecklingen men som inte ens vågar skriva på upprop mot sharia-listan för att de är rädda att bli förknippade med sighter som våra. Det kan förstöra deras karriärer tror dom.