2008-09-12

Snart är haram-mat en exklusivitet få förunnade

Hej där alla djurvänner och djurskyddsaktivister snart kan vi glömma det där med att måna om djuren så att de inte behöver lida under slakt (utom för grisar förståss), glöm bedövning och sådant där västerländskt trams för nu stundar nya tider. Islam är här och inte skall den stackars muslimen behöva käka haram, det är klart att hans absurda krav på mathållning har en högre prioritet än de stackars själlösa djuren, eller hur ...

Förutom Rheinfeldts eskapader på ett halalstyckeri och hans; "Här har vi över 400 000 muslimer som lever i Sverige ... Det finns ju en efterfrågan och pengar att tjäna..." och "... få bort en massa onödiga regler som skapar värdegrundskrockar i det svenska samhället ..." är trenden tydlig, allt fler stora koncerner inom livsmedelbranschen "goes halal so to speak".

"Muslims make up one-fifth of the earth's population, and as their purchasing power grows, so does their religious self-confidence." skriver Spiegel Online International. Marknaden för halalmat värderas idag till €350 billioner ($508 billioner). Konklusionen lyder "As a result, anything that is not halal could soon no longer be global". Nestlé världens största koncern inom matvarubranschen anpassar sig nu snabbt till sharian´s föreskrifter, och hela 75 av dess 480 fabriker är nu halalsäkrade. I Spiegel läser man vidare; "Even Europe is gradually adjusting, as the demand for halal products grows in the double-digit percentage range each year." Ja, klart som sjutton då de parallellt med den islamska väckelsen som drar över världen också förökar sig som kaniner (ref. Anjem Choudary) och formligen väller in i Europa, då är det inte så underligt.

Nu visar det sig allt mer att kapitalet (hoops f.d. anarkist var det ju) i lika hög grad som vänstern och liberalerna är de som tillsammans kommer att möblera om och duka upp det nya europeiska bordet á la islam. Snart är haram-mat en exklusivitet få förunnade, och sharian´s föreskrifter om mathållningen genomförda globalt. Och vart efter som de muslimska leden tätnar i Europa kommer man att med ljus och lykta få leta sig fram i de skumma gränderna till de få ställen som fortfarande säljer skinka. Detta är våran allas framtid, på gott för en del, på ont för andra.

M.J

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men jisses, vad är detta för domedagsprofetior? Att halamat skulle innebära slutet för kött slaktat på annat vis är ju ren och skär nonsens...
Sedan att påstå att halaslakt innebär mer leda för djuren är också något du får ta och kolla upp i dina källor en gång till. Föreskriften är att de ska dö genom att halsen skärs av och det kan man göra snabbt och smärtfritt med en giljotinliknande atrapp. Sluta skriv nonsen. Vill du kritisera islam får du självfallet göra det, men se då till att göra det på goda grunder och med bra argument.

Xx sa...

Käre nyfiken på islam, tror du att man utan orsak har infört gällande regler. På djurens rätts hemsida kan man läsa följande; "Vetenskapliga studier har entydigt visat att när halsen skärs av på ett obedövat djur tar det ett antal sekunder upp till flera minuter innan djuret förlorar medvetandet. Blodet sprutar medan djuret kämpar utan att kunna komma loss. Chocken är omedelbar och sekunder går långsamt när smärtan är intensiv. Får förlorar medvetandet snabbare, men det kan ta flera minuter för kor och tjurar. Jordbruksverkets djurskyddsråd ställde sig helt bakom slutsatserna i rapporten. Varje gång frågan behandlats i djurskyddsrådet har det rått enighet om att djur måste bedövas före slakt. http://www.newsdesk.se/pressroom/djurens_ratt/pressrelease/view/kommentar-okunskap-bakom-reinfeldts-uttalande-om-slaktmetod-235381

Och beträffande halalmaten kan man faktiskt mot bakgrund av givna citat givetvis något tillspetsat säga att utvecklingen går mot en dominans av halalmat. Utvecklingen är bara i sin linda och redan har världens största internationella matvarukoncern de facto snart anpassat 20% sina fabriker till shraians föreskrifter om halal.

Att kalla det för domedagsprofetior är väl ändå att ta i, jag vill bara peka på hur djurskyddet snabbt kan komma att bli av underordnad natur på grund av att det blir allt fler muslimer i Sverige. Att medeltida religiösa föreställningar snart kommer att ha en högre prioritet än slaktdjurens väl och ve, och att detta bara är en av flera anpassningar som sannolikt kommer att ske samhället för att tillgodose den fromme muslimens
önksna att leva i enlighet med sharians föreskrifter.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Halal och kosher är inget mindre än rent barbari!

Anonym sa...

Jag kan börja med att säga att om Sverige anammar sharialagar på så vis att alla _måste_ lyda dessa är jag bland de första som reser mig upp, protesterar och lägger hela min tid och själ på att ändra detta. Jag tror däremot inte att Sverige under några omständigheter att Sverige kommer införa sådana lagar. Sverige är ett sekulariserat land, och med det följer att man ska ha möjligheten att tro på vad man vill och respektera de som inte tycker lika.
Att tillåta halalslaktad mat är inte en sharialag utan bara ett sätt att upprätthålla det sekulära med samhället. Vill man inte så behöver man inte äta halaslaktad mat. Om det nu är så att samtliga slakterian börjar slakta enligt muslimsk lag (mot all förmodan) så finns alltid griskött kvar.

Men för att bemöta argumentet för djurlidandet. Låt mig först definiera begreppet "skära av halsen". Om man, som djurens rätt, väljer att definiera det som att man snittar halsen så håller jag med att det är grymt, barbariskt och helt utan medkänsla att utföra halalslakt och man bör göra allt för att inte tillåta något sådant. Men det jag talar om är att halshugga djuren så att kropp och huvud separeras _helt_. På så vis dör djuret direkt och det uppfyller kraven på halal. Istället för att hoppa på hela idén så bör man se till att det utförs korrekt.

Xx sa...

I England är man på god väg att upprätta ett parallellt rättsystem med shariadomstolar, fröet till sådana finns även i en rad andra Europiska länder. Man börjar i en liten skala för att sedan vidga sitt verksamhetsfält för att i slutänden försöka införa det som landets enda rättssystem. För att citera en av Europas mest inflytelserika islamska andliga ledare; "The Islamic shari´ah is the eternal , immutable, and just law of Allah. A Muslim´s faith is incomplete without total obediance to it..." Yusuf al-Qaradawi. Non-Muslims in the Islamic Society. American Trust Publications. 2005. s.15.)

I shariamanualen Úmdat al-Salik paragraf j17.0 redogörs det detaljerat för hur slakten skall gå till. Så nog är halamat och dylik slakt föreskriven i sharian alltid.