2008-08-24

"We'll retrieve Jerusalem only by way of jihad"

Hamas ledaren Ismail Haniyeh sa på onsdagen att man i framtiden inte kommer att acceptera några fredliga överenskommelser som inte tillåter landsflyktiga palestinier att återvända till sina hem i Israel och ger palestinierna (läs det muslimska umma) Jerusalem och Jordandalen. Enligt Y Net News så skall Haniyah vid ett tal ha uttalat följande; "no one can cede Jerusalem, the city from which the Prophet Muhammad ascended to the heavens. "Jerusalem will be retrieved to the Palestinians not through negotiations or by hugging and kissing the enemy, but by way of jihad, blood, shahids and resistance. With Allah's help, Jerusalem will be returned," .

Att Hamas mullrar och visar sin lust för jihad, blod och martyrskap är egentligen att förvånas om man känner dess våldsromantiska slogan "Article Eight: The Slogan of the Hamas. Allah is its goal, the Prophet its model, the Qur’an its Constitution, Jihad its path and death for the case of Allah its most sublime belief."

Haniyeh skall vidare ha sagt "according to most all reports on secret peace talks or agreements, Israel is refusing to relinquish Jerusalem and the West Bank, refuses to accept the right of return of Palestinian refugees, refuses to dismantle the settlements and deems the Jordan Valley vital to its security. ". Givetvis är ett uttalande som detta ett rent propagandanummer och ett spel för gallerierna. Man nöjer sig egentligen inte med ovan nämnda krav då organisationens målsättning är att helt utplåna staten Israel och ersätta den med en islamsk dito.

Att det förhåller sig så är uppenbart för var och en som tar sig besväret att läsa Hamas programförklaring, man är inte intresserad av en förhandlingslösning då en sådan skulle komma att innebära en tvåstatslösning. "Article Thirteen: Peaceful Solutions, [Peace] Initiatives and International Conferences[Peace] initiatives, the so-called peaceful solutions, and the international conferences to resolve the Palestinian problem, are all contrary to the beliefs of the Islamic Resistance Movement. For renouncing any part of Palestine means renouncing part of the religion;..." och "There is no solution to the Palestinian problem except by Jihad. The initiatives, proposals and International Conferences are but a waste of time, an exercise in futility."

Motivet till jihad mot staten Israel står dels att finna i islams förbittrade judehat, lika gammalt som islam självt, samt i ett begrepp som enligt sharia´n innebär att allt land som någon gång erövrats militärt är att betrakta som Waqf, tillhörigt muslimerna i evig tid. Så här står det i del 2 artikel 11; "This is the status [of the land] in Islamic Shari’a, and it is similar to all lands conquered by Islam by force, and made thereby Waqf lands upon their conquest, for all generations of Muslims until the Day of Resurrection.".

Istället för staten Israel vill man upprätta en islamsk stat bygd på sharia, vem tror uppriktigt att en sådan stat bygd på en medeltida religiös lag bättre skulle kunna bevaka de mänskliga rättigheterna än Israel, oavsett om de gäller muslimer, kristna eller judar.

Organisationens djupt religiösa natur kan det inte heller råda något tvivel om; "Article Six: The Islamic Resistance Movement is a distinct Palestinian Movement which owes its loyalty to Allah, derives from Islam its way of life and strives to raise the banner of Allah over every inch of Palestine..." och "Article Fifteen: We must imprint on the minds of generations of Muslims that the Palestinian problem is a religious one, to be dealt with on this premise."

Detta är vad som väntar Israel om Hamas får råda; As to the objectives: discarding the evil, crushing it and defeating it, so that truth may prevail, homelands revert [to their owners], calls for prayer be heard from their mosques, announcing the reinstitution of the Muslim state. Thus, people and things will revert to their true place." (del II artikel 9).

M.J

4 kommentarer:

Anonym sa...

Undra om det skulle gå att skriva en blogg som hette "Judefoben - judedendom och sionistövervakaren"

Undrar om det skulle anmälas för hets mot folkgrupp? Troligen!

Det lustiga är att det finns de som säger ungefär samma sak om sionismen. De hävdar t.ex att judarna blev utslängda från över 100 olika länder genom historien beroende bl.a beroende på sin ohederlighet och lögnaktighet.

De hittar också en massa stycken som visar att det är okej att lura goyims (icke judar).

De hävdar även att sionisterna inte bara försöker ta över världen utan även i stort har lyckats.

T.ex
http://iamthewitness.com/
är en sådan sida.

Men allt ovan är ju antisemitisk, försök att skapa hat och grovt rasitiskt! Eller hur? Men att skita på samma sätt på Islam är inte rasistiskt eller hur?

För resten, hur många muslimer sitter i Federal Reserves styrelse? Hur många judar? Hur många muslimer äger de fem största mediabolagen i USA och hur många äger sionisterna? Hur många judar sitter i Bush administration och hur många muslimer? Hur många muslimska stjärnor finns det i Hollywood och hur många judar? O.s.v, o.s.v.

Men att ställa dessa frågor är också djupt rasistiskt men det svammel du sprider är, ja, vadå?

Xx sa...

Hej du anonym!

Gag ka hålla med dig om att namnet kanske inte är så lyckat. När jag skulle börja blogga behövde jag ett namn som väkte uppmärksamhet helt enkelt, och nu är det inarbetat. Har faktiskt tänkt på att byta namn, men inte av de orsaker du tänker på.

Om du inte har förstått det använder jag namnet på samma sätt som svarthåriga invandrare ibland använder sig av ordet svartskalle om sig själv.Ironiskt om du förstår.

En annan anledningen att jag valde namnet var att jag retade mig på hur ordet användes i tid och otid mot alla som hade invändningar eller kritik att framföra mot islam. Jag är ju egentligen ingen islamofob, då ju en som har fobi per definition kan sägas vara en som har en obefogad rädsla för någonting. Jag anser dock att rädslan för islam är befogad, med hänvisning till både den islamska teologin, dess historia och den islamistiska aktivismen av idag.

Ett annat obestridligt faktum är att judendomen till sin natur inte har samma universiella anspråk som islam har. Islam har kommit för att ersätta alla andra religioner (det är bara att läsa koranen och flera hadither) till skillnad mot den judiska religionen som aldrig har haft sådan anspråk, den är snarare exklusiv på det sättet att den upphöjer folkgruppen judarna till guds utvalda folk. Detta är de grundläggande och avgörande skillnaderna.

Jag säger inte att muslimer är ohederliga eller lögnaktiga, det finns många som är det endast till namnet och de är inte inbegripna i det jag skriver. Det jag skriver om är främst hämtat från koranen, hadither, siran och sharian och samtida personers/organisationers handlade utifrån dessa skrifter.
Det finns i sharian föreskrifter som förespråkar lögnen som ett vapen för att gynna islam (det är bara att ta upp närmaste shariamanual så kan du själv se). En annan viktig skillnad mellan islam och judendom av idag är att de heliga skrifterna inom judendomen inte tjänar som grund för lagstiftning

Bland de som påstår alla dessa saker om judarna hittar du idag just muslimer, här finner du garanterat de största judehatarna.

Att säga negativa saker om judarna är givetvis grovt rasistiskt om du menar folket, men att diskutera sionismen är det knappast. Att kritiserna muslimer kan givetvis aldrig vara rasistiskt då kritiken inte gäller ett folkslag utan en religion. Det innefattat även islamistiska svenska konvertiter som Kalle Petterson. Att du inte kan se denna skillnad förvånar mig.

Till skillnad från dig tror jag inte på konspirationsteorier (vilket jag anar att du gör då du "dillar" om judar högt uppe i olika större statliga hierarkier. Jag har aldrig läst "Eurabia" som just anklagats för att sprida konspirationsteorier kring islam och Europa. Jag tror att vi har hamnat där vi befinner oss av en rad olika skäl som råkar sammanfalla, och som tillsammans skapar förutsättningar för ett muslimskt Europa. Något jag inte vill se, oavsett om muslimer kommer fråmn Maghreb eller är infödda fransoser, tyskar och Nordbor. Förstått.

M.J

Anonym sa...

Nu är blev ju att FN klassade Sionism som en rasistisk ideologi i resolution 3379. Staten Israel är en sionistisk stat som bland annat gamla ANC ledare klassats som värre än apartheid. Om detta skriver du givetvis ingenting eller att det är svårt att sammanföra rasism med demokrati. Att det går att hitta galna rabbiners hat-tal för varje stycke som du raddar upp är något som du också missar.

Hela denna klippa ut snuttar ur ett sammanhang (och av vem och varför) och bygga upp en hat-bild mot islam är ett bygge som går lika bra, kanske t.o.m bättre, med sionismen. Samma gäller givetvis också kristendomen.

Kolla t.ex in:
http://iamthewitness.com/

Vad gäller judarnas extrema överrepresentation i toppen av banksystemet, USAs administration (Le Figaro har också t.ex avslöjat att Sarkozy som en Mossad-agent)så är detta inga konspirationsteorier - judarna utgör i princip 0 procent av världens befolkning så den statistiska sannolikheten för din slumpmässiga "råkade bara bli så" är inte så stor.

Men du har rätt i att man ska skilja på judar och sionism. De flesta judar tar nog avstånd från sionismen samt har nog lidit mycket av sionismens cynism. De absoluta flertalet judar är goda människor precis som det absoluta flertalet muslimer är goda.

Här är en intressant artikel från judar mot sionism som tar upp sionismens brott mot judar.
http://www.jewsnotzionists.org/tenquestions.htm

Xx sa...

Hej igen anonym!

Sionism i bemärkelsen att judarna anser sig vara berättigade till en judisk stat är oaktat FN,s deklaration från 1975 egentligen inte märkligare än den gamla nationalstatstanken, att varje gens/nationalitet har rätt till ett eget land. Förövrigt precis detsamma som palestinierna säger sig slåss för. Det är heller inte märkligare med ett land byggt på sionismen som idé än förekomsten av islamska stater.

Du glömde föresten att nämna att resolution 3379 upphävdes 1991 av resolution 46/86vilket gör den null and void. var det med flit eller viste du inte det?

Egentligen är detta ointressant då resolutionerna i mycket hög grad speglar vilka block och strömningar som för tillfället dominerar FN.

Den "sionistiska" staten Israel bygger inte på någon idé om judens överlägsenhet gentemot andra religioner, och praktiserar inte heller en sådan politik, och är långt mer tolerant och demokratiskt än majoriteten av de islamska länderna.

Ett Palestina under Hamas skulle bli en islamistisk skapelse där sharian reglerade livet för landets alla medborgarna, med andra ord ingen plats för vare sig icke-troende muslimer,kristna, judar eller ateister.

Snuttarna som är klippta är givetvis tagna ur sitt sammanhandg då det inte är görligt att återge hela artiklar och uttalanden. Jag har valt ut dom därför att de i hög grad återger dominerande eller på annat sätt signifikativa åsikter och tendenser inom ulema och det islamska ledarskapet.Jag har dessutom i så hög grad som möjligt länkat eller angett källhänvisningar för den kritiske läsaren att granska och skapa sig en mer total bild.

Visa mig på en lögn så tar jag bort den.

Jag tolkar ditt inlägg som så att du tillhör kategorin som verkligen tror på en judisk sammansvärjning. Det är i alla fall i mina ögon mycket beklämmande. I mina ögon är judarna inget annat än ett intelligent och driftigt folk som i de flesta fall har lämnat den medeltida vantro som muslimerna envisas med att hålla fast vid.
De är också duktiga lobbyister, något man väl kanske i ännu hög grad får säga om Palestinierna.

Jag skall faktiskt vid något tillfälle kolla in sighten du tipsar om.

MVH/M.J