2008-08-06

Islam i Norge

Medan man i svenska kyrkan diskuterar frågan om homoäktenskapets vara eller icke vara, har European Council for Fatwa and Research svårt med att komma till beslut i frågan om huruvida homosexuella skall dräpas i enlighet med sharians föreskrifter. Då företrädarna för Islamiskt Råd i Norge vid en förfrågan inte visste hur man skulle ställa sig till frågan skickade man i november förra året vidare frågan till denna församling av islamskt rättslärda. Då de visa männen ännu inte har kommit fram till ett beslut vet man fortfarande inte om man förespråkar dödsstraff för homosexualitet eller inte.

Till saken hör att vice ordförande i Islamiskt Råd Norge, Asghar Ali, fortfarande sitter kvar i styrelsen för Arbeiderpartiets största lokalavdelning Oslo Arbeidersamfunn. Detta borde vara pinsamt för socialdemokraterna men mannen sitter fortfarande kvar, toleransen för islam känner tydligen inga gränser. Sannolikt kommer vi även i Sverige att få in personer (läs fromma muslimer) i de etablerade politiska partierna som är av samma åsikt. Om så nu inte redan är fallet. Vi kommer också att få in fler och fler politiker vars agenda främst ligger i att få de egna partierna att gynna islams ställning och bredda vägen för en anpassning av det svenska samhället till sharian.

Och så rullar cirkusen mulla Krekar vidare. Grundaren av islamistgruppen Ansar al-Islam har fört den norska staten inför skranket "Europe's human rights court" för omänsklig behandling. Man vet inte om skall skratta eller gråta.

M.J

Inga kommentarer: